Kada hitno trebamo dežurnu ljekarnu

18.12.2014. 6:49:00

Ljekarna je jedna od zdravstvenih institucija, koji više puta hitno trebamo te smo katkada spremni otići usred noći da dežurne ljekarne, po lijekove, koje trebamo.Neki lijekovi i namirnice, npr. šumeće tablete, nisu neophodne. Teško da ćete trebati šumeće tablete i slične preparate usred noći, kada je otvorena samo dežurna ljekarna. Preparati kao šumeće tablete, obično su dostupni i u drugih trgovinama te nije nužnog ići u ljekarnu da bi ih mogli kupiti.

image

Češće trebamo druga preparate, npr. kapi za nos ili kakvo drugo sredstvo protiv visoke temperature. Kapi za nos i sredstva protiv visoke temperature su dostupni u svakoj ljekarni, no katkada se dogodi, da trebamo kapi ili druge preparate usred no

i, kada je otvorena samo dežurna ljekarna, koja može udaljena po desetak kilometra, ako živite u manjem mjestu.

Uvijek je dobro znati koja ljekarne otvorena, tj. dežurna. Ako imate kod kuće malu djecu, tu informacije je nužnost znati. Naročito kod najmlađih se događa, da usred noći dobiju visoko temperaturu, koju je potrebno suzbiti s različitim preparatima. Kako ne možete nikoga pozvati da vam pomogne usred noći ili pitati za informaciju o dežurnim ljekarnama, dobro je da ste već dobro informirani o tome.

Ako vam se odgodi da vam se dijete razboli te hitno trebate lijekove, ali nemate informacije, koja ljekarna je dežurna i gdje se ona nalazi, možete sve informacije naći na internetu. Na sreću su ti podaci na internetu lako dostupni, tako da možete uvijek naći informacije, ako i kada ih trebate.

Možete biti sigurni da ćete često posjećivati ljekarnu, ako imate malu djecu. Katkada ćete trebati samo fiziološku otopinu za nos, drugi put kakav lijek proti visoke temperature ili nešto drugo. Dakle, prihvatite da će te biti čest gost u ljekarnama, zato je preporučljivo da se informirajte o ljekarna u vašoj blizini i njihovom radnom vremenu, jer tako ćete mirno i smireno uvijek izabrati najbolju opciju, kada ćete trebati kapi, čepove, sirup ili neki drugi preparat, koji nije moguće drugdje dobiti te vam niti veliki trgovački centri ne mogu pomoći pri tome.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe