Kako urediti dnevnu sobu

18.12.2014. 6:05:00

Prostor gdje provedemo veliki dio svojeg vremena je dnevna soba. Ako uspoređujemo dnevne sobe po važnosti, možemo ih postavit na prvo mjesto, jer u njima provedemo znatno više vremena nego u drugim prostorijama u kući ili stanu. Više vremena provedemo samo u spavaćoj sobi, no tamo većinu vremena spavamo, možemo reći, da je važnije osjećati se dobro te kvalitetni raspored dnevne sobe.

image

Najčešće se dnevne sobe uređuju tako, da osim televizora, dodaje se ormar, stolice i sjedeće garniture. Neka je ormar toliko velik,da možete u njega spremiti sve one stvari, koje ćete trebati prilikom gledanja televizije. Ako je ormar premali i televizor preveliki, naići ćete na problem, gdje ćete morati na kraju televizor staviti na pod. Televizor, koji se nalazi na podu je prenisko postavljen, dok su sjedeća garnitura i stolica obično viši te to vam otežava gledanje televizije.

U tom slučaju je optimalno rješenje, da televizor postavite na stolicu ili postavite u dnevnu sobu nastavke, koji će držati televizor na željenoj visini. Za što lakše i što udobnije gledanje televizijskog programa, važno je da postavite televizor na prikladnu visinu te da je dovoljno udaljen od gledatelja. Dakle, za veći televizor udaljenost između gledatelja i televizora treba biti veća, nego za manji televizor, jer od prevelike udaljenosti umarate vaše oči.

Da se možete osjećati dobro u dnevnoj sobi, važne su još dvije stvari. Udobna sjedeća garnitura i pravilan izbor boja su ključni faktori, da se možete osjećati dobro i ugodno u vašoj dnevnoj sobi. Ako su za spavaću sobu prikladnije mirnije boje, kao zelena i slične, za dnevno sobu su prihvatljive i žive boje, jer dnevna soba nije prostor, gdje želite spavati. Unatoč tome, možete se opustiti u dnevnoj sobi, što je i njen glavna namjena, sa izborom mirnih boja.

Želja svakoga, tko uređuje dnevno sobu je kvalitetna i udobna sjedeća garnitura. Prilikom kupovine provjerite, da se na njoj uistinu dobro sjedi i leži. Materijal je od velike važnosti, za sve one, koji imate malu djecu, ili ih namjeravate imati u bližoj budućnosti. Neka je materijal takav, da se može lagano očistiti, te sa takovim bojama, da ne vidi baš svaka mrlja ili da ju je nemoguće ukloniti. Kožna sjedeća garnitura je loš izbor, za sve one, koji su osjetljivi na hladnoću, jer su obično hladnije od drugih materijala.

Ako trebate dodatni ležaj, kojeg želite povremeno koristiti, kada vam dođu u posjetu prijatelji ili rođaci, koji će prespavati kod vas, imajte na umu, da se može vaša sjedeća garnitura rastaviti i sastaviti na što jednostavniji način.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe