Kakvi su novčanici prikladni u današnje vrijeme?

18.12.2014. 23:24:00

I sami imate nepreglednu zbirku različitih kartica? Uz osobnu i jednu ili više kreditnih kartica imate i kartice za različite trgovine? Nemate dovoljno mjesta u novčaniku i te kartice čuvate kod kuće? Da li vam zato uvijek nedostaje upravo ona kartica koju trebate?

image

Posljednjih godina sve više trgovina, čak i one manje, nudi kartice sa popustima i gotovo svatko od nas ima cijelu zbirku različitih kartica koje trebamo u različitim trgovinama. Iz tog razloga mijenjaju se i novčanici, tj. novčanici koje smo koristili do prije nekoliko godina, danas su beskorisni.

Danas je sve manje gotovinskih transakcija jer se većina ljudi oslanja na kartično poslovanje i plaćanja jer je jednostavnije i prilikom kupovine nismo ograničeni količinom novaca koju imamo u novčaniku. Čak i u slučaju krađe ili gubitka lisnice šteta će biti manja ako nemamo u novčaniku velike količine novca.

Novčanici tako postaju usmjereni na veći broj kartica koje su postale važnije od gotovine. Prilikom kupovine novčanika moramo imati na umu da, iako danas nemamo još toliko različitih kartica, izaberemo novčanik koji će nam omogućiti pohranjivanje što većeg broja kartica jer se nikada ne zna kada ćete trebati neku klupsku karticu za ostvarivanje popusta i nižih cijena u trgovini.

Kožni novčanici su u modi i kod muškaraca i žena. Kožni novčanici kvalitetniji su od ostalih, tako da uvijek birate kožne novčanike ukoliko ih kupujete kao poklon. Muški novčanici su uglavnom izrađeni od kože, kao i ženski novčanici, tako da prilikom kupovine nećete imati većih problema.

Ukoliko kupujete muški novčanik, neka bude manji jer muškarci uglavnom novčanike nose u džepovima te veći novčanici mogu biti vrlo neudobni. Ženski novčanici mogu biti veći jer ih nose u torbama, tako da veličina nije važna. Budući da su žene veći potrošači od muškaraca , imaju veću količinu različitih kartica. To je također razlog da za žene odaberete veći novčanik koji će imati odgovarajući broj odjeljaka za spremanje različitih kartica.

U posljednje vrijeme, uvođenjem eura, popularni su čak i oni novčanici prvenstveno namijenjeni za spremanje kovanica. Takve novčanike ne voli svatko, ali ako ga kupujete za nekoga tko često posluje gotovinom, tada i takav novčanik može biti odličan poklon.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe