Kakvu kuhinjsku ploču izabrati?

18.12.2014. 14:45:00

Prije se većina kućanstava odlučivala za kupnju plinskih ploča za kuhanje, no, sada postaju sve popularnije električne, indukcijske, staklo-keramičke ili kombinirane ploče za kuhanje. Sve vrste ploča se međusobno razlikuju po izvoru energije, svaka od njih ima tako svoje prednosti i nedostatke. Među najpopularnijim markama na tržištu definitivno su ploče za kuhanje marke Bosch.

image

Dobra ploča je presudan element u tome da nam priprema hrane bude lagana i sa užitkom. Električna ploča je u posljednjih nekoliko godina skoro u potpunosti zamijenila plinske. Plinska ploča ima mane kao što su pretjerana mogućnost požara zbog nekakve prosipane masti i sličnog. Električna ploča vam također omogućuje da prilagodite temperaturu kuhanja.

Prije kupnje razmislite koliko velika ploča vam je potrebna jer se međusobno razlikuju u dimenzijama. Najviše preporučljiva je ploča sa tri ili četiri polja za kuhanje. Među svojstva koja treba posjedovati dobra ploča ubrajamo mogućnost upravljanja senzorima, upravljanje snagom dodirom i slične funkcije. Takvo upravljanje je zamijenilo gumbe i imaju ga gotovo sve indukcijske ploče. Indukcijske ploče su dobar izbor sve kojima smeta dugo zagrijavanje hrane. One također koriste i najmanje energije.

Vrijeme zagrijavanja u usporedbi sa zagrijavanjem električne ploče je upola manje. Osim toga indukcijska ploča je vrlo sigurna jer ne zagrijava se kada na njoj se ne nalazi posuda, a površina se ne grije previše ni kada je ploča u upotrebi. Iz tog razloga, nećete imati problema sa prljavštinom i brisanjem. Indukcijska ploča zaslužila je naziv najbolje kuhinjske opreme do sada. Tu titulu joj je priskrbio senzor koji detektira kada je ploča zalivena s nečim ili posudu u kojoj nema ništa. Jedino što može vas odvratiti od kupnje indukcijske ploče je kupnja novog posuđa. Njegov promjer ne bi trebao biti veći od 10 cm i dno mora biti feromagnetno. Vrlo zgodan alat je i automatsko isključivanje.

Bosch ploče su dostupne na plin, dostupne su i indukcijske, keramičke i električne ploče. Možete odabrati broj ognjišta i različite dimenzije.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe