Komentari

Prije 5 mjeseca

ELECTROLUX ugradbena ploča za kuhanje EGD6576NOK

ELECTROLUX ugradbena ploča za kuhanje EGD6576NOK

Gumbići za ukljucivanje i reguliranje plinskih plamenika su preblizu plinskom plameniku. Ako je na plameniku tavica, moraš ju maknuti i staviti rukavicu da bi okrenuo gumbić i smanjio/povećao plin jer inače spališ prste. Gumbići budu vruči. Indukcija ne radi dobro i čak se zna i ugasiti, ukoliko u pečnici ispod nešto pečem jer joj izgleda bude prevruče. Nemojte ploču montirati iznad pečnice pa nećete imati takav problem. Bacanje iskre kod paljenja plina zna zaštekati pa baca iskru duži period vremena dok kuhate na plinu i to je jako iritantno.

Prije 3 godine

BEKO ploča za kuhanje HII 64400AT

BEKO ploča za kuhanje HII 64400AT

Nakon narudžbe proizvoda kod Extreme digital nisam nikako uspijevala kontaktirati s njima. Na e-mail poruke odgovarali su potvrdom moje narudžbe s napomenom da je poruka generirana i da se na nju ne odgovara, a prilikom telefonskih poziva ostavljena bi na čekanju s povremenim "Svi operateri su zauzeti. Hvala na strpljenju." sve dok nakon punih sat vremena ne bi "pukla" veza.

Kakvu kuhinjsku ploču izabrati?

18.12.2014. 14:45:00

Prije se većina kućanstava odlučivala za kupnju plinskih ploča za kuhanje, no, sada postaju sve popularnije električne, indukcijske, staklo-keramičke ili kombinirane ploče za kuhanje. Sve vrste ploča se međusobno razlikuju po izvoru energije, svaka od njih ima tako svoje prednosti i nedostatke. Među najpopularnijim markama na tržištu definitivno su ploče za kuhanje marke Bosch.

Dobra ploča je presudan element u tome da nam priprema hrane bude lagana i sa užitkom. Električna ploča je u posljednjih nekoliko godina skoro u potpunosti zamijenila plinske. Plinska ploča ima mane kao što su pretjerana mogućnost požara zbog nekakve prosipane masti i sličnog. Električna ploča vam također omogućuje da prilagodite temperaturu kuhanja.

Prije kupnje razmislite koliko velika ploča vam je potrebna jer se međusobno razlikuju u dimenzijama. Najviše preporučljiva je ploča sa tri ili četiri polja za kuhanje. Među svojstva koja treba posjedovati dobra ploča ubrajamo mogućnost upravljanja senzorima, upravljanje snagom dodirom i slične funkcije. Takvo upravljanje je zamijenilo gumbe i imaju ga gotovo sve indukcijske ploče. Indukcijske ploče su dobar izbor sve kojima smeta dugo zagrijavanje hrane. One također koriste i najmanje energije.

Vrijeme zagrijavanja u usporedbi sa zagrijavanjem električne ploče je upola manje. Osim toga indukcijska ploča je vrlo sigurna jer ne zagrijava se kada na njoj se ne nalazi posuda, a površina se ne grije previše ni kada je ploča u upotrebi. Iz tog razloga, nećete imati problema sa prljavštinom i brisanjem. Indukcijska ploča zaslužila je naziv najbolje kuhinjske opreme do sada. Tu titulu joj je priskrbio senzor koji detektira kada je ploča zalivena s nečim ili posudu u kojoj nema ništa. Jedino što može vas odvratiti od kupnje indukcijske ploče je kupnja novog posuđa. Njegov promjer ne bi trebao biti veći od 10 cm i dno mora biti feromagnetno. Vrlo zgodan alat je i automatsko isključivanje.

Bosch ploče su dostupne na plin, dostupne su i indukcijske, keramičke i električne ploče. Možete odabrati broj ognjišta i različite dimenzije.

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2020 sMind d.o.o.