Kampiranje može biti nepredvidljivo, zato je važno imati dobru opremu

18.12.2014. 3:14:00

Kampiranje u prirodi može biti pravi užitak i odličan način za provesti praznike. Naravno, ako imate pravu opremu kao što je šator, vreće za spavanje i ostalu kamping opremu. Da bi kampiranje bilo ugodno, treba odabrati pravu opremu, koja će vas štiti od različitih vremenskih uvjeta te u kojoj možete prenoćiti bez straha.

image

Kampiranje može biti nepredvidljivo, jer nikada ne možete znati kakve vremenske neprilike vas mogu iznenaditi i zato je vrlo važno, da imate pravu opremu. To ne znači, da morate kupiti najskuplju i najnoviju opremu, nego takvu opremu, koja će najviše odgovarati vašim potrebama.

Vrsta kamping opreme uvelike ovisi o godišnjem dobu, koliko dugo i gdje mislite kampirati. Ponuda kamping opreme je vrlo široka, te izaberite praktične opreme, koja će vam biti korisna u različitih situacijama.

Ponuda šatora je također velika, a međusobno se razlikuju po veličini, obliku, namijeni i materijalu, od kojeg su napravljeni. Možete izabrati alpinistički šator, šator, koji ima više soba ili manji šator namijenjen djeci ili za jednu, odnosno dvije osobe.

Šatori moraju biti dovoljno veliki i prostorni za vas i za vašu obitelj, da vam je u njima udobno. Prije kupovine provjerite, da li šator ima sve što vam je potrebno za kampiranje, prije svega raspodjelu prostora i broj prozora. Šatori moraju biti napravljeni iz kvalitetnog materijala, koji je vodootporan i ne propušta kada vani kiši, te da po ljeti nije unutra prevruće i da ne propušta svjetlost.

Vreća za spavanje je neophodni dio kamping opreme, jer ona osigura, da se možete u šatoru naspavati i odmoriti. Prilikom kupovine vreće za spavanje, savjetujemo vam da ne štedite previše te da kupite kvalitetnu vreću za spavanje, u koja će vas štitit od hladnoće i vrućine. To je osobito važno, kada mislite kampirati tokom hladnijih mjeseci, dok je za ljeto prikladne i jeftinije vreće za spavanje. Upravo to je i najveća razlika među vrećama za spavanje, koje su namijenjene različitim temperaturama.

Odaberite onu vreću za spavanje, koja će najviše odgovaraju godišnjem dobu, kada mislite kampirati, te na veličinu vreće. Kampiranje je jeftin način kako možete provesti praznike, osobito tokom ljeta. Prava kamping oprema može taj doživljaj učiniti još boljim.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe