Kampiranje, kupnja šatora i vreće za spavanje

18.12.2014. 5:33:00

Bilo da ste avanturista ili imate obitelj, šatori i vreće za spavanje će vam biti obavezni dio opreme ako idete bar jednom godišnje kampiranje. Kampiranje je svakako više avanturistički godišnji odmor nego da se izležavate po apartmanima i hotelima, a za to vam je potreban šator i vreće za spavanje.

image

Šator za kampiranje može biti različitih veličina. Mali šatori su pogodni za jednu do dvije osobe, a šator za obitelj treba biti nešto veći. Kad se odlučite za kupnju, razmislite koliko ljudi će biti s vama na kampiranju, pa radije kupite nešto veći, da vam manji ne bi bio pretijesan. Obiteljski šator može imati dva dijela, gdje je jedan namijenjen roditeljima, a drugi djeci. Tako možete zadržati dio privatnosti i mira, a djeca će se sigurno bolje zabaviti ako su sama.

Šator i vreće za spavanje moraju biti topli. Za šator je vrlo važno da je vodootporan i da je dobro pričvršćen za zemlju, tako da se može oduprijeti oborinama i jakom vjetru. Vreća za spavanje treba biti topla, kako bi vam omogućila dobar san, ako je vani hladno. Na izbor imate vreće različitih debljina. Za vrijeme ljetnih mjeseci bit će prikladna tanka vreća za spavanje, a u hladnije dane vreća treba biti deblja. Ako se odlučite kampirati cijele godine, neće vam biti dovoljna samo jedna vreća za spavanje, trebat ćete bar dvije različite vreće.

Kad kupujete šator vrlo je važan podatak kako brzo i jednostavno ga sastaviti. Najnepovoljniji su šatori koji se dugo sastavljaju ili rastavljaju , te oni koji se teško čiste. Najjednostavnije šatore ćete postaviti za nekoliko minuta. Šatori i vreće za spavanje mogu biti odličan izbore za vaš odmor, velika avantura za vas i vašu obitelj.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe