Karakteristike i izbor radne opreme

18.12.2014. 8:03:00

Radni strojevi kao kompresor, crpka i generator dolaze u mnogo inačica, koje se međusobno razlikuju po karakteristikama kao princip rada, snaga, razinu zvučne snage, itd.

image

Prije kupovine generatora morate si postaviti neka okvirna pitanja: Generator koje električne snage želite? Trebate razmisliti gdje ćete postaviti generator i kolika mu je razina zvučne snage, te koliko vremena želite, da generator radi s jednim punjenjem goriva. Možete izabrati između generatora, koji rade na dizel ili benzin.

Prednost benzinskog radnog stroja je niža cijena benzina i njegova lakoća, te njegova karakteristika da se brzo ugrije, zbog čega je prikladan za kratkotrajno korištenje. Dok generator, koji radi na dizel, ima svojstva da je puno teže zapaljiv, ima robustan motor, koji može raditi duže vremena od benzinskog generatora. U slučaju da će generator raditi više sati, savjetujemo vas da izaberete dizelski generator.

Kupovinu radnog stroja kao kompresora, zahtjeva temeljito razmatranje. Morate izabrati kompresor, primjernog modela i veličine s obzirom na svrhu korištenju i vaše želje. Postoji više vrsta kompresora. Vijani kompresor je namijenjen za korištenje u industriji te je tih i izdržljiv, dok je klipni kompresor optimalni izbor za radionice i obrte.

Dok su visokotlačni kompresor za ronioce i industriju, zatim građevinski kompresor je prikladan za rad na terenu i radi na dizel ili benzinski pogon, medicinski kompresor se koristi u zdravstvu, a za kućnu uporabu je najbolji izbor polu-profesionalni kompresor. Cjenovno dostupniji manji kompresor omogućuje vam, da si olakšate sve radove, osim manjih kućnih poslova, možete s njim napraviti i kompliciranije zahvate.

Crpka je još jedan radni stroj, koji dolazi u više vrsta, a od njene namijene ovisi koju ćete izabrati. Crpka može biti rotaciona, motorna, vodena, protočna. Tlačna crpka je namijenjena ispumpavanju goriva. Dok je potopna crpka namijenjena ispumpavanju, transportiranju te cirkulaciji čiste i prljave vode.

Crpka treba biti proizvedena od kvalitetnog materijala te otporna na udarce. Odluka o modelu crpke, koji mislite kupiti, treba se temeljiti na namjeni njenog korištenja, a prije kupovine budite sigurni, da ima sve karakteristike i funkcije, koje su vam potrebne.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe