Koje vrste piva poznajete?

18.12.2014. 13:26:00

Englesko Ale pivo:Ili Stout pivo. Pivo gornjeg vrenja, svijetle do tamnocrvene boje s naglašenom ječmenom slatkoćom i cijelom paletom voćnih okusa. Obično je slađeg okusa i ostavlja gorkasti okus .

image

Belgijsko Ale pivo:

Pivo gornjeg vrenja, svijetle do tamne boje u čijoj se proizvodnji osim ječmenog, upotrebljava i kombinacija pšeničnog i zobenog slada. Prolazi tri stupnja fermentacije, slatkog je okusa i sadrži viči postotak alkohola.

Lager pivo:

Najčešće konzumirana vrsta piva. Spada u skupinu piva donjeg vrenja, pije se ohlađeno na 5-14 stupnjeva i ima izraženu gorčinu i izraženu aromu po hmelju.

Cider pivo:

Alkoholna voćna piva napravljeno od specijalnih sorti jabuka ( ili krušaka) nakon tromjesečne fermentacije voća. Obično s dodatkom CO2.

Pšenično pivo:

Tipično alpsko pivo, prevladava aroma pšenice iako i u njemu ima i ječma. Gušće je, slađe i osjete se u njemu arome klinčića i cimeta.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe