Komentari

Prije 2 godine

Klarstein New Breeze 7, bijela, klimatizacija,

Klarstein New Breeze 7, bijela, klimatizacija, 2,6 KW, klasa energetske djelotvornosti A, daljinski upravljač

Brza i pouzdana isporuka, s narudzbom nije bio nikakvih problem. Vrlo sam zadovoljan izvedbom, sve funkcionira kako bi trebalo.

Prije 3 godine

ONECONCEPT hladnjak zraka CARIBBEANBLUE,

ONECONCEPT hladnjak zraka CARIBBEANBLUE, bijelo-crni

13213232132132132132

Prije 5 godina

ONECONCEPT hladnjak zraka CARIBBEANBLUE,

ONECONCEPT hladnjak zraka CARIBBEANBLUE, bijelo-crni

molim vas, ima li netko iskustva s ovom klimom, i može li mi preporučiti nešto slično i sa sličnom cijenom, i sa vodom...za stan od 39 m2, mada bi ju mi pomicali gdje nam najviše treba lp hvala

Koji klima uređaj odabrati

18.5.2014. 15:33:00

Kod kupovine kućnog klima uređaja raspon veličine, odnosno snage se uglavnom kreće između 2,5 – 5 kW, a najjednostavnije ga možete izračunati tako da broj kvadratnih metara koje želite klimatizirati podijelite sa deset. Osim toga, svakako treba uzeti u obzir i druge parametre poput: toplinske izolacije stana ili kuće, položaja prostorije ( sjever – jug), broj i kvalitetu ostakljenih površina u prostoriji, broj električnih uređaja u prostoriji te broj osoba koji se koristi klimatiziranim prostorima. Sve to čini razliku kod odabira veličine i snage klima uređaja.

Koji sustav odabrati?

1. MOBILNI KLIMA UREĐAJI

Jednostavni i praktični mobilni klima uređaji ne zahtijevaju monatžu, praktični su zbog svoje mobilnosti pa ih po potrebi možete preseliti ili ukloniti kada vam više ne trebaju. Najčešće su vrlo prihvatljivih cijena, ali svakako morate računati na to da im je osim uključenja u struju, potrebno i osigurati smještaj vanjskog crijeva za odvod toplog zraka. Ovi uređaji u pravilu su niže energetske klase, rashladni učinak im je 2.5kW, a rashlađuju do 20m2 prostora.

2. SPLIT SUSTAVI

Split klima uređaji sastoje se od odvojenih jedinica; unutarnje koja se vješa na zid prostorije te vanjske koja se montira na vanjski zid i služi za izbacivanje topline. Jedinice su međusobno spojene plinskim i električnim instalacijama. Split sustavi uglavnom imaju i mogućnost grijanja prostorije i visoke su energetske učinkovitosti. Unutar split sustava razlikujemo dva osnovna tipa uređaja: single (mono) split i multi split sustav.

a) SINGLE (MONO) SPLIT SUSTAV

Ovaj sustav se sastoji od jedne vanjske i jedne unutarnje jedinice i najprodavaniji je tip klima uređaja. Single split sustavi dolaze sa rasponom snage grijanja i hlađenja između 2.1 i 14 kW, a na tržištu možete pronaći dvije izvedbe tog sustava: fix speed sa konstantnim radom kompresora, na principu uključen/isključen i inverter koji ima promjenjiv rad kompresora.

b) MULTI SPLIT SUSTAV

Multi split sustav klima uređaja sastoji se od dvije ili više unutarnjih jedinica te jedne vanjske jedinice. Idealan je za potrebe hlađenja više prostorija od jednom Raspon snage grijanja i hlađenja je između 4, 0 do 18 kW. Uvijek su inverterske izvedbe i najbolji su izbor kod gradnje, renovacija i adaptacija kada se unutarnje instalacije mogu izvesti nevidljivo – podžbukno.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2020 sMind d.o.o.