Kotači za vaš automobil

18.12.2014. 8:06:00

Ako želite da vaš automobil izgleda ljepše sa novim felgama, prvo zamijenite gume te umjesto starih guma kupite nešto šire gume. Možete se odlučiti za legure ili za čelične felge, ali morate biti svjesni da ćete legure platiti više od čeličnih felgi. Ali cijena ovisi i o veličini. Čelične felge od 15" bit će jeftinije nego one od 19".

image

Čelične felge koriste i oni koji inače kupuju na primjer aluminijske. Pogotovo zimi, kad je cesta puna pijeska i soli, a ne žele uništiti skupe aluminijske felge, pa ih zamjene čeličnima.

Iz tog razloga je dobro imati felge od čelika. Možete imati jedne za zimu, a druge za ljeto. Također nije potrebno skidati gume s felge jer ih zamjenjujemo skupa.

Kada kupujete kotače pazite na veličinu guma ako želite koristiti naplatke. Ako veličina gume iznosi 15", odaberite čelične naplatke koji su veliki kao guma, ako koristite naplatke od čelika koji su veličine koje je i guma, možete koristiti veće aluminijske naplatke.

U slučaju da kupujete gume za svoj auto koje mu tehnički pripadaju, ali nisu direktno za vaš model, trebate brinuti o veličinama naplatka, jer svaki model automobila ima takve dijelove predviđene za njega, koji mu savršeno odgovaraju. Ako kupujete prema pravilima, tada ne trebate brinuti o veličinama.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe