Kozmetika i higijena

18.12.2014. 5:02:00

Kozmetika i higijena dio su naše svakodnevice. Ništa nije važnije od pravilne njege i higijene tijela i odabira kvalitetnih kozmetičkih proizvoda. Da bi vaša kosa bila zdrava i sjajna, i da biste se dobro osjećali u vlastitoj koži, morate se pravilno brinuti i njegovati svoje lice, tijelo i kosu.

image

Njega lica dio je rutinskih higijenskih navika kojima se posvećujemo svaki dan. Koža lica je izrazito osjetljiva i za pravilnu njegu na raspolaganju su nam razne kreme, losioni i tonici koji će kožu održati mekom, sjajnom i zdravom. Naravno, upotreba kozmetike nije dovoljna. Za zdravu kožu i lijep ten trebamo pripaziti i na prehranu i dovoljan unos tekućine.

Zdrave kožne stanice brinu se da stanične membrane ne gube vlagu i da odbijaju toksine, zato je važno da prehranom unosite dovoljno bogatih masnih kiselina, namirnice poput orašastih plodova ili ribe. Kako koža ne bi bila suha treba izbjegavati čimbenike koji potiču isušivanje. Jedan od takvih čimbenika je i alkohol koji na sebe veže vlagu ali i vrijedne minerale. Također, treba izbjegavati i kozmetičke proizvode koji u sebi sadrže alkohol.

Njega lica ovisi o tipu kože; masna koža treba skroz drugačiju njegu i higijenu od mješovite ili suhe kože. Za lijepu i njegovanu kožu lica pripazite i na to koje proizvode dekorativne kozmetike koristite. Danas na izbor imate veliki raspon šminke na mineralnoj bazi, uglavnom se radi o visoko kvalitetnim proizvodima koji će biti nježni prema vašoj koži.

Za njegu tijela birajte blage i nježne proizvode za tuširanje koji ne isušuju kožu, a da bi koža bila sjajna i meka možete u kombinaciji s kremama i losionima upotrebljavati i maslinovo ulje ili neko drugo kvalitetno djevičansko ulje. Pripazite da kozmetika koju koristite nije testirana na životinjama.

Ženama je vrlo važna i pravilna njega kose. A da bi kosa bila zdrava i sjajna potrebno je izabrati i pravilne proizvode za njegu kose. Proizvode birate ovisno o tipu kose kojeg imate; šamponi i losioni se razlikuju upravo po tome imate li masnu, suhu, kovrčavu ili obojanu kosu. Za veću mekoću kose upotrebljavajte balzame i maske za kosu.

Razni kemijski sastojci koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima za njegu samo će pogoršati stanje pa preporučamo da koristite kozmetičke proizvode sa što više prirodnih sastojaka. Možete se i poigrati pa sami napraviti masku za lice ili kosu od sastojaka koje imate u hladnjaku.

Njega tijela zaslužuje našu svakodnevnu pažnju, a u tome nam samo mogu pomoći kvalitetni kozmetički tretmani i preparati.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe