Košnja trave i kosilice

18.12.2014. 23:05:00

Kada se odlučite za kupnju kosilice, budite svjesni da ih je mnogo na tržištu i da su dizajnirane za različite terene. Neke kosilice će bolje raditi na ravnom terenu, a druge na brdovitom. Kosilica koja je dizajnirana za brdovita mjesta, nije primjerena za ravne površine, budući da ne kosi ujednačeno.

image

Neke predmeti se mogu isprobati u trgovini prije kupnje, ali s kosilicom to nije slučaj. Najbolje da se raspitate kod prijatelja i rodbine kakve oni kosilice imaju i koliko su zadovoljni. Ako nemate takvu mogućnost, možete pogledati na internetu. Također, na jeftinije.hr možete pročitati što o pojedinom proizvodu misle drugi korisnici koji su već kupili takav proizvod. Recenzije korisnika mogu biti korisne s obzirom na ono što namjeravate kupiti. Dakle, ne zaboravite i vi nakon kupnje napisati svoje mišljenje koje će pomoći budućim kupcima istog proizvoda.

Kosilice za travnjake mogu biti na ručni ili motorni pogon. Ručna košnja je zahtjevnija, te svi danas kupuju kosilice na motorni pogon jer je lakše raditi s njima. Kada kupujete kosilicu budite svjesni da je to opasan stroj, te poduzmite sve mjere da se zaštitite kad s njom radite. Gotovo svaka kosilica, pogotovo kad su u pitanju kvalitetniji i skuplji modeli, imat će sustav koji gasi kosilicu, ako se dogodi bilo koja situacija koja bi mogla ugrozit sigurnost, ako vam na primjer kosilica izleti iz ruku, ona će se sama ugasiti odmah kad se to dogodi.

Danas je kosilica neizostavan alat koji ima svaka obitelj koja posjeduje okućnicu.

Neke kosilice imaju korpu u koju trpaju pokošenu travu, tako da vam po dvorištu ne ostaje pokošena trava koja će se posušiti te izgledati kao smeće.

Podesiva visina je također važna, kosite što je niže moguće, ako vam to dozvoljava teren. A ako naletite na krtičnjak ili nešto slično, samo podignite razinu kosilice i ništa se neće dogoditi.

Kosilice se također razlikuju po širini košnje. One koje su šire bolje rade na područjima gdje nema prepreka. Manje kosilice omogućuju košnju tamo gdje košnja s velikom kosilicom nije moguća.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe