Kuhalo za vodu

18.12.2014. 1:13:00

Trebate kipuću vodu nekoliko puta dnevno? Pogotovo u zimskom periodu kad na kuhanje čaja gubite puno vremena? Želite ubrzati taj proces i zavrijeti vodu na brži način?

image

Može li se vaš stari štednjak zamijeniti indukcijskim? Indukcijske ploče karakterizira to što su brže od običnih štednjaka. Međutim, taj trošak je nepotreban, pogotovo ako vaš štednjak još uvijek radi.

Zato si možete priuštiti kuhalo za vodu. Električni grijač je investicija, ali možete ga koristiti uz minimalna ulaganja vode i drugih tekućina za puno brže zagrijavanje. Obično je dizajniran za zagrijavanje manje količine vode, nekoliko litara. Nije prigodan za kuhanje mlijeka, budući da je zatvoren pa bi mlijeko kipilo van.

Pri kupnji obratite pozornost prije svega o veličini posude. Ako ćete ga koristiti samo vi, dovoljan vam je mali spremnik, veličine jedne litre. Ako vas je u obitelji više, trebat ćete veće količine tople vode. U tom slučaju će vam trebati grijač s većim spremnikom da bi zadovoljili potrebe ukućana.

Prilikom kupnje obratite pozornost na to da se grijač može okretati za 360 stupnjeva. U tom slučaju, grijač je zaseban dio koji se putem kabela spaja u utičnicu. Takav grijač će biti puno praktičniji.

Brzina kojom zaključa voda je također jedan od bitnih faktora. U slučaju da grijač ponovo kuha vodu, koja je ostala u njemu, učinit će to mnogo brže, pa štedite na vremenu, ali i na struji.

Grijač ima određenu snagu i brzinu. To su brojke koje nam govore o energetskoj učinkovitosti.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe