Kupite opremu za skijanje i skijaško trčanje

18.12.2014. 7:45:00

Skijaško trčanje je idealna vrsta rekreacije, jer razgibavamo skoro sve mišiće i tako činimo dobro za svoje zdravlje. Ovaj oblik rekreacije zahtjeva puno kondicije. Skijaško trčanje zahtjeva drugačije skije od onih za normalno skijanje, jer normalne skije ne dopuštaju ispravan rad.

image

Skijaško trčanje obuhvaća i drugu opremu, a ne samo skije. Trebat će vam također topla odjeća koja će vas štititi od hladnoće, ali ne smije biti predebela jer će vam nakon nekog vremena, nakon što se zagrijete, postati vruće. Također vam trebaju i štapovi, koje čete držati u rukama, te se na njih oslanjati. Ovisno o vašoj kondiciji, možete hodati brže ili sporije, te uvijek možete usporiti ako osjetite da vam je naporno.

Kada sve to znate skije su jako važan dio opreme, te je bitno znati karakteristike da bi znali izabrati one prave za vas.

Obratite pažnju na duljinu skija, koja mora odgovarati vašoj visini, također je bitna i duljina štapova, koji vam moraju omogućavati da radite što prirodnije pokrete rukama. Također, površina cipela je također važna, ne smiju biti preuske, ali moraju biti čvrste, jer ako vas nažuljaju, skijanje neće biti ugodno. Ako ste početnik, radije odaberite tvrđe skije, one koje imaju manju fleksibilnost.

Za pravilno skijanje opremu trebate redovno održavati, podmazivati skije. Postoje različite masti za skijanje, a razlikuju se po vrsti snijega, te vanjskoj temperaturi.

Servis skijaške opreme treba napraviti bar jednom godišnje, što će produžiti vijek trajanja vaše opreme, a i samo skijanje će biti bolje.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe