Kupnja boja i lakova za drvo

7.5.2017. 10:54:59

Kažu da će boja i lakovi prostor učiniti ljepšim, ali to je istina samo ako se dobro oboji prostor. Kvalitetne boje i lakovi mogu prostor učiniti toplim i prozračnim, no pogrešan izbor boja može to sve uništiti.

image

Na tržištu postoji mnogo boja i lakova, a svrha im je različita, ovisno o području kojeg odlučite bojati. Jupol boje su dizajnirane za bojenje zidova, postoje fasadne boje, te lakovi za drvo, koji su obično transparentni, a glavna svrha im je zaštita drveta od vremenskih i drugih negativnih utjecaja.

Boje i lakovi dolaze u različitim nijansama, ali to može biti veliki problem ako želimo završiti nedovršen posao, ali ako nemamo boju koju smo koristili na zalihi, teško da ćemo naći istu nijansu. Mnogo više problema ćete imati ako boju miješate sami, nego kad ju kupite u trgovini bojama, već izmiješanu.

Jupol boj je zapravo bijela boja, te ju možete miješati sa ostalim bojama kako bi dobili određenu boju. Jupol boja se koristi za male i velike površine ili kad želite obojiti samo manji dio zaprljanog zida.

Fasadna boja je teža za korištenje, pa to obično prepuštamo profesionalcima. Ako se ipak odlučite sav taj posao sami odraditi, savjetujemo vam da se raspitate što i kako raditi kod stručnjaka. Treba napomenuti da fasadne boje kad se posuše dosta promjene nijansu.

Lak za drvo ste vjerojatno već koristili, pogotovo ako imate drvene proizvode (vanjske klupe, ograde) koji se nalaze na otvorenom. Taj namještaj se boji bar u dva navrata. Da se drveni namještaj ne bi raspadao ili propadao, najbolje ga je zaštititi lakom na bazi ulja.

Koju boju laka odabrati ovisi o vama. Lak ne mora biti samo u boji drveta, već se možete poigrati sa nijansama zelene ili crvene, ali to naravno ovisi o vašem ukusu.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe