Kupnja dodatne foto opreme

18.12.2014. 3:46:00

Dodatka foto oprema je ključna za stvaranje kvalitetne fotografije, jer fotoaparat sam po sebi nije dovoljan. Stoga je često potrebna kupnja dodatne opreme kao što su objektivi, otvori za blendu, zatvarači. Za reprodukciju slika popularan izbor je digitalan okvir za fotografije koji možete pokloniti.

image

Digitalni okvir za fotografije je uređaj otprilike iste veličine kao standardni okvir za fotografije i ima LCD zaslon koji prokazuje fotografije s ugrađene memorijske kartice. Neki čak imaju ugrađenu meteorološku stanicu i mogu prikazivati video. Najnapredniji okviri mogu skenirati fotografije, te tako možete imati klasične fotografije u digitalnom obliku. Dok se prikazuju fotografije možete slušati glazbu i određivati interval pojavljivanja fotografija. Digitalni okviri imaju razlučivost 800 x 600, za bolju sliku morate imati adekvatan fotoaparat. Možete u njega staviti memorijsku karticu s vašeg fotoaparata ili ga spojiti na računalo putem USB-a.

Drugi dio opreme za fotoaparate, otvor, sastoji se od više pločica u obliku srpa koje tvore krug u sredini, a može se i zatvoriti. Možete regulirati veličinu otvora kroz koji svjetlo ulazi u fotoaparat. Zaslon regulira količinu propuštenog svjetla koji ulazi kroz objektiv, manji otvor blende povećava dubinu polja i dugotrajnog izlaganja. Većim otvorom dobivamo manju oštrinu. Otvor mora odgovarati vašem fotoaparatu.

Okidač može biti žičani ili bežični. Glavna funkcija mu je da ga pritisnemo kad želimo slikati. Uloga okidača postaje sve važnija. Kada ste ga na pola stisnuli, zatvarač fokusira i kad pritisnete do kraja okida fotografiju. U ponudi je bežični IR aktivator, poželjno je da bude spojen kad se fotoaparat trese. Foto oprema može biti skupa, a za koju dodatnu opremu se odlučite ovisi samo o vama.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe