Kupnja DVD kamere nekih poznatih brendova

18.12.2014. 0:42:00

Praktičnost u upotrebi i pristupačna cijena su neki od kriterija pri kupnji DVD kamere. DVD kamere su prikladne za svakog snimatelja amatera koji želi neke događaje iz svoje okoline kasnije pogledati na računalu ili televizoru.

image

Pri snimanju kvaliteta slike DVD kamere malo zaostaje za srodnim uređajima. DV i HDD kamere imaju daleko veću kvalitetu slike, ali su većinom preskupe za kućni budžet, a i previše komplicirane za korištenje.

Prije kupnje DVD kamere prvo je potrebno odlučiti se za raspon cijene u kojem će te tražiti željenu kameru. DVD kamere su dostupne u različitim rasponima cijena, kao i u velikom izboru robnih marki, ali se razlikuju i u tehničkim karakteristikama. Nakon što ste odredili iznos koji ste spremni platiti pri kupnji DVD kamere i tehničke karakteristike koje vas zanimaju, bit će vam puno lakše napraviti usporedbu između kamera za koje ste se odlučili.

Većina će vas najvjerojatnije primijetiti jednu od kamera koje se bolje prodaju, a trgovci su njima i bolje opskrbljeni. Takve kamere, koje često možete vidjeti u trgovinama, su Sony DVD kamera, Panasonic digitalna kamera i Canon DVD kamera.

Bez obzira na marku DVD kamere potrebno je obratiti pažnju i na tehničke karakteristike kako bi vaša kupnja bila pametna i kako bi uživali u korištenju vaše kamere nekoliko godina. Digitalni zoom i dobra rezolucija videa će vam olakšati snimanje iz daljine i kako bi sliku po potrebi približili.

Također je bitno na kakve DVD diskove je snimanje moguće. Ako kamere omogućuje snimanje samo na DVD-R disku, isječke koje ste napravili neće biti moguće reproducirati na DVD+R čitačima i nećete ih moći gledati na TV-u. Stoga, prije kupnje prvo doma provjerite koji su formati podržani na vašem čitaču. Većina boljih; pod tim mislimo na Sony DVD kameru, Panasonic digitalnu DVD kameru i Canon DVD kameru će vam omogućiti snimanje i na DVD-R i na DVD+R formatu, a većina današnjih čitača podržava oba formata, no svejedno je prije kupnje dobro provjeriti ove podatke kako bi se izbjegle naknadne neugodnosti i problemi.

Sony, Panasonic i Canon DVD kamere u većini slučajeva se prodaju sa već postojećom memorijskom karticom. Budući da se neke kamere prodaju bez memorijske kartice morate imati na umu ovu informaciju pri usporedbi cijena, veće memorijske kartice mogu biti poprilično skupe.

Pri kupnji također obratite pažnju i na veličinu zaslona za pregled u odnosu na veličinu kamere kako bi vam rad bio što ugodniji i lakši.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe