Kupnja fotokopirnog stroja i fotokopiranje kao djelatnost

18.12.2014. 9:55:00

Fotokopirni stroj je obično prevelika investicija za fizičku osobu kako bi fotokopirala samo za vlastite potrebe. Za kućnu uporabu je dovoljan neki višenamjenski uređaj koji danas možemo naći po pristojnoj cijeni. Takav višenamjenski uređaj može vam omogućiti fotokopiranje po znatno nižoj početnoj cijeni.

image

Za one koji bi željeli ponuditi fotokopiranje kao uslugu i za njega tražiti određenu naknadu fotokopirni uređaj je ispravna opcija. Jedan fotokopirni uređaj bit će dostatan za početak, a kasnije broj možete povećati na dva ili tri stroja. Brži razvoj takve djelatnosti za očekivati je da će se dešavati u blizini škola i sveučilišta gdje je fotokopiranje najtraženije.

Fotokopirni stroj bi trebao biti što kvalitetniji za što nižu cijenu tiska jer će vam tako marža biti viša, a cijene konkurentne. Kvalitetni fotokopirni uređaji pri tisku koriste manje tinte i životni vijek im je duži. Možemo reći da su najkvalitetniji fotokopirni uređaji koji za najnižu nabavnu cijenu nude dulji vijek trajanja i omogućavaju najnižu cijenu tiska.

Između kvalitetnijih marki među najkvalitetnije se mogu uvrstiti fotokopirni uređaji Canon i Panasonic. Tako da su oni i jedni od najprodavanijih.

Kada kupujete fotokopirni uređaj odmah se raspitajte i o servisima, gdje su, kakve usluge pružaju i koliko im je vrijeme odaziva. U slučaju kvara možete dovesti svoju tvrtku u velike probleme ako popravak traje predugo jer fotokopirni uređaj je velika investicija i vjerojatno nećete imati još jedan u pričuvi. Iz tog razloga u slučaju kvara bitno je da servis može popraviti uređaj što prije i da može ponuditi zamjenski uređaj dok popravak ne bude dovršen.

Kada kupujete fotokopirni uređaj renomiranih proizvođača također se raspitajte o dostavi, servisu, montaži itd. To svakako provjerite i za Canon i Panasonic fotokopirne uređaje.

Kada kupujete jeftinije marke možda ste smanjili trošak u samom početku rada, no kada uzmete u obzir troškove održavanja, eventualne kvarove i životni vijek uređaja, izaći će vas puno više. Zato odaberite kvalitetni fotokopirni uređaj s kojim će i vaše usluge biti kvalitetnije.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe