Kupnja friteze

18.12.2014. 1:06:00

Friteza je izvrstan alat za pripremanje pečenih jela. Dobra svojstva su ta da se u njima krumpir, meso i druga hrana peče ravnomjernog te nije potrebno okretanje hrane prilikom pečenja. Najveći nedostatak je korištenje velikih količina ulja, koje nam trebaju za čak i male količine hrane.

image

U svakom slučaju, poželjno je mijenjati ulje nakon svake upotrebe. No mnogi to ne čine i koriste isto ulje za pripremu hrane više puta, ali nakon dva ili tri korištenja morate ga svakako zamijeniti. Ulje samo po sebi nije štetno, ali višestrukim zagrijavanjem mijenja se njegova struktura, te postaje toksično za naš organizam. Kad kupujete fritezu možete birati između nekoliko svojstava i funkcija koje one nude. Među najvažnije karakteristike ubrajaju se funkcije pečenja, kuhanja, prženja, ali isto tako i vlaženja i očuvanja temperature jela koje ste pripremili.

Ovisno o potrebama vaše obitelji možete odabrati fritezu koja će ispunjavati sve vaše potrebe. U većini slučajeva to će biti friteza zapremnine od jednog kilograma. Ali ako imate mnogobrojnu obitelj takva friteza vam neće biti dovoljna.

Ali s većom fritezom možete pripremati veće količine hrane, pa su prikladne za spremanje hrane za proslave, kada vam treba više hrane, a nemate previše vremena za kuhanje.

Ako vam smeta količina ulja koju friteze koriste, na tržištu postoje friteze kod kojih ne morate koristiti velike količine ulja. Na primjer možete kupiti Tefal fritezu. Njihov rad zahtjeva manje ulja i masnoća, tako da možete spremiti zdraviju hranu, a ipak koristiti fritezu. Jedini nedostatak takve friteze je vrijeme kuhanja, koje je nešto duže nego kod klasičnih friteza.

Prilikom kupnje friteze provjerite kako ga možete najlakše očistiti, te se pobrinite da kupite onu s prozorčićem, da možete kroz njega provjeriti je li hrana koju pripremate gotova bez da otvarate fritezu i tako puštate paru i gubite energiju. Druge važne karakteristike su mogućnost kontrole temperature, odvojiv poklopac, te odvojiv kabel.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe