Kupnja hokejaške opreme

18.12.2014. 0:54:00

Nogomet i košarka su među najpopularnijim sportovima kod mladih. Takvu popularnost, izuzev što su najeksponiraniji sportovi, možemo naći u tome što za njihovo igranje ne treba puno opreme. Za amatersko igranje je dovoljna lopta i obruč ili gol.

Uz sve veću popularnost klizaljki i hokej postaje uzbudljiv i popularan sport među mladima. Hokej predstavlja nešto drugo, što je opasno i prilikom igranja tijelo ispušta puno adrenalina. Može se igrati i bez klizaljki, takav hokej nazivamo hokej na travi.

Palica za hokej je gotovo jedini komad opreme koji je neophodan za svakog tko želi igrati hokej. Ona je uvjet za one koji se profesionalno žele baviti tim sportom, ali tu su još kacige, štitovi...

Kako vam cijela oprema ne bi stajala negdje u kutu kada ju kupite jer nemate s kim igrati, prvo se raspitajte kod prijatelja i poznanika, te oformite ekipu.

Čega biste sve trebali biti svjesni prije kupnje opreme za hokej?

Naravno, to ovisi o tome što sve od opreme kupujete. Hokejaška palica mora biti prave veličine, tako da ju lako nosimo i s njom udaramo. Preteška palica će izazvati mnogo problema prilikom igranja, teže ćete se kretati i upravljati. Ako je palica premala, možete očekivati bol u donjem dijelu leđa, jer ćete se više saginjati prilikom pucanja.

Također je važno da palica bude što lakša, tako da nemate dodatni teret. Također, takve palice su vrlo skupe, tako da birajte onu koja će odgovarati vašem znanju igranja, te želji za profesionalno bavljenje tim sportom.

Kaciga u amaterskom sportu neće biti potrebna, međutim može biti način da se dodatno zaštitite, te smanjite rizik od ozljeda. Kaciga vam doslovce može sačuvati glavu, jer je profesionalan hokej vrlo agresivan sport, te su ozljede česte.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2020 sMind d.o.o.