Kupnja i održavanje gudačkih instrumenata

18.12.2014. 7:27:00

Gudačke instrumente dijelimo na violine, viole i kontrabase. Sviranje bilo kojeg od tih instrumenata zahtjeva mnogo znanja i iskustva. Ako želite naučiti svirati jedan od tih instrumenata, važno je da ga počnete učiti od što ranije dobi. Sviranje gudačkih instrumenata zahtjeva godine vježbanja, kao i većina instrumenata, iako osnove možete naučiti prilično brzo.

image

U slučaju da želite upisati vaše dijete u glazbenu školu, može mu biti ponuđena mogućnost sviranja gudačkih instrumenata. Violina, viola i kontrabas su tri glazbala koja vam mogu biti izbor.

Kada se odlučite na kupnju glazbala dobro provjerite koji odgovara vašem djetetu i njegovim željama, ali također i rastu, jer malo dijete neće moći svirati kontrabas. Cijene instrumenata su različite, ali ne mnogo.

Violina je puno manji i praktičniji instrument nego kontrabas, pa je samim tim prikladnija za početak učenja sviranja. Također violina je takav instrument koji nadahnjuje, pa ako ste upisali dijete na violinu, pustite mu nekoliko skladbi pravih majstora violine. No, važno je da poznajete svoje dijete, njegove afinitete i da znate prepoznati njegove želje.

Kad kupujete prvi instrument, važno je da odaberete trgovinu glazbenih instrumenata s iskusnim i znanjem potkovanim prodavačima, pogotovo ako sami niste stručnjak za glazbu. Tako ćete biti najsigurniji da ste kupili ispravan instrument, sa svim potrebnim dijelovima za najpovoljniju cijenu.

Kad izaberete instrument koji ćete svirati, vi ili vaše dijete, nemojte zaboraviti da svako od tih instrumenata zahtjeva pravilno držanje, te ćete samo ako se toga pridržavate proći bez bolova u leđima ili iskrivljavanja kralješnice. Ako se zasitite određenog instrumenta i poželite ga zamijeniti drugim ili shvatite da on ipak nije prikladan za vas, važno je da pravilno održavate i čuvate instrument, da ga možete prodati po što boljoj cijeni.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe