Kupnja i postavljanje tapeta na svoju ruku

18.12.2014. 9:46:00

Imate malu djecu koja vole šarati po zidovima? Umorni ste od čestog farbanja zidova i imate osjećaj da se vaš trud vrlo brzo uništi? Zidovi u jednoj ili dvije boje vam nisu dovoljno interesantni? Iz nekog drugog razloga smatrate da su tapete savršeni izbor za vaše zidove?

image

Ispravno razmišljate jer dobar odabir tapeta može uvelike poboljšati izgled vaše dnevne sobe, hodnika, spavaće sobe ili neke druge prostorije. Pri kupnji dobro pripazite na cijene, kao i na to da se dobro uklope u prostor za koji su namijenjene.

Postoji veliki izbor različitih foto-tapeta i tapeta koji nisu prikladni baš za svaku prostoriju. Konkretno, uzorak i boja koju ćete koristiti, ovisi o prostoriji za koju ste ih namijenili. Veliki utjecaj na prikladnost foto-tapeta i tapeta ovisi o namještaju koji se nalazi u toj prostoriji. Ako ste sigurni, da će se određene foto-tapete ili tapete, savršeno uklopiti u prostor i poboljšati njegov izgled, nema razloga da upravo te tapete ne postavite.

Zidne tapete su vrlo zahtjevne za postavljanje jer je potrebno jako puno preciznosti, svaki dio mora biti pažljivo i točno izmjeren. Osim toga, trebate biti jako oprezni, da ne nanesete ljepilo tamo gdje to nije predviđeno. Također nam treba prikladan alat za rezanje, lijepljenje i ostale stvari da bi ste se kvalitetno uhvatili u koštac sa postavljanjem tapeta.

Uglavnom je postavljanje takvih tapeta bolje prepustiti iskusnijim majstorima, koji su to već savladali. Ali ako se ipak odlučite postavljati na svoju ruku, možda je bolje da se odlučite za samoljepljive tapete, sa kojima je puno lakše raditi i iziskuju manje napora prilikom postavljanja.

Čak je i postavljanje samoljepljivih tapeta veći izazov nego što možda mislite. Pri postavljanju istih, najavažnije je da ispod njih ostane što manje mjehurića sa zrakom, jer će u protivnom, tapete vrlo brzo popustiti i početi otpadati.

Prilikom kupnje, vodite računa o veličini pojedine tapete, dok cijenu računate po kvadratnom metru. U suprotnom vam se može dogoditi da se prevarite, ako je izložena cijena određena prema nekom komadu tapete manjih dimenzija.

Ipak, ne morate se bojati, jer kod nas možete naći svaku vrstu tapeta, a i prodavači će vam obično izaći u susret i rado pomoći. Samo prije postavljanja dobro pročitajte uputstva i onda je mogućnost pogreške svedena na minimum.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe