Kupnja jakne i ostale zimske odjeće

18.12.2014. 3:37:00

Odgovarajuća odjeća u zimskom periodu je važna jer nas dodatno štiti od prehlada i raznih drugih oboljenja uzrokovanih lošim vremenskim uvjetima. Kada kupujete zimsku odjeću moramo obratiti pažnju da zaštitimo sve osjetljive dijelove tijela od hladnoće, snijega i vjetra.

image

Najpotrebnija zimska odjeća bez koje se ne možemo ni zamisliti u hladnim zimskim danima su jakne jer temperatura pada i ispod nule. Ugrubo jakne možemo podijeliti na tri različite kategorije,ovisno o spolu i starosti korisnika i to na mušku, žensku te dječju jaknu.

Bez obzira na to za koji tip jakne se odlučimo,važno je da je ona topla i načinjena od kvalitetnih materijala. Za odabir vrste jakne,moramo poznavati sami sebe. Za osobe koje nisu pretjerano osjetljive na hladnoću i niske temperature te kojima one gotovo ni ne smetaju su dovoljne nešto tanje jakne jer bi im u onim toplima bilo prevruće. Ukoliko ste pak ljubitelj toplijih temperatura te idete na hladnoću samo kada je to isključivo potrebno radije ne posežite za tankim jaknama.

Dječje jakne najlakše je kupiti u dječjim trgovinama, dok ćemo one muške i ženske pronaći u većini trgovina odjećom, pogotovo u jesen i zimu. Boja dječje jakne će najvjerojatnije ovisi o spolu djeteta pa ćete tako za djevojčice pronaći crvene jakne,dok su za dječake pretpostavljene plave. Prilikom kupnje dječje jakne također možete odabrati neku neutralnu boju poput zelene ili žute koja je pogodna za oba spola.

Danas se mnogo stvari naručuje preko internet no to nije najbolji izbor pri kupnji odjeće. Prilikom osobnog posjeta trgovinama odjeću možemo isprobati i odlučiti kako nam stoji te kako se osjećamo u njoj, što online kupnjom nije moguće. Zato je bolje i prilikom kupnje jakne posjetiti trgovinu nego kupovati putem interneta. Tako vrijedi barem u većini slučajeva. Većina online trgovina imaju opciju povratka ili zamjene ukoliko je proizvod neispravan u roku od osam dana nakon kupnje. Stoga možete i riskirati te naručiti proizvod putem interneta jer nemate što za izgubiti. Jedini trošak je trošak poštarine koji ćete vjerojatno morati snositi sami.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe