Kupnja kostima i odijela

18.12.2014. 5:56:00

Kostimi i odijela su nužan dio garderobe za bilo koji posao gdje se na radnom mjestu mora biti uređen i elegantno odjeven. Kupnja ženske, a posebice muške, svečane odjeće nije baš lak posao. Tada je pri kupnji potrebno uzeti u obzir podosta činjenica!

image

Većina elegantne muške odjeće dolazi u klasičnim tamnim bojama poput crne ili plave, a vrlo popularna je i siva. Kad kupujete, obratite pažnju na veličinu krila na ovratniku, koja ne bi trebala biti previsoka. Na to moraju posebice paziti oni koji imaju uska ramena. Muška odjeća mora biti odgovarajuće veličine, što znači da treba biti dovoljno široka i imati dovoljno duge nogavice i rukave. Neki krojevi muških odijela su napravljeni tako da ističu oblik tijela, dok drugi ističu širinu. Naravno, to najviše zavisi o stavu i izgledu čovjeka i onog što mu najviše pristaje.

Muško odijelo bi trebalo imati džep na prsima na lijevoj strani, gumb bi trebao biti u visini struka te ono predstavlja središte odijela. Što se tiče sakoa i njegove dužine, ono ovisi o modnim trendovima i osobnom stilu. Osobito budite oprezni pri dužini rukava. Ne smiju biti predugi i ne smiju ići ispod zapešća, već do njega. Muško odijelo treba biti krojeno tako da se rameni dio prilagođava tijelu,a da donji rub nogavica dotiče pete.

Kostimi i odijela su različito krojeni, a važno je da odaberete onaj kroj koji najbolje pristaje uz vaš oblik tijela. Odaberite materijal s minimalno nabora poput češljane vune te odijela i kostimi od njega mogu biti vrlo skupi.

Za ljetne dane su primjerena lakša odijela i kostimi od pamuka ili lana, a najpopularnija muška odjeća je ona od mikro vlakana koja je također i vrlo pristupačna. Poliester nije najprikladniji jer je to materijal koji ne diše.

Slična pravila vrijede i za ženski kostim koji može biti sastavljen od sakoa i hlača ili suknje i sakoa. Žensko odijelo sa suknjom mora biti odgovarajuće duljine, u većini slučajeva najbolja je klasična duljina ispod koljena. Ono što je najvažnije je da je kostim ugodan i da se žena osjeća dobro u njemu.

Vrlo popularan izbor modernih žena je haljina dizajnirana prvenstveno za poslovne prigode. To znači da je elegantna i da nije jako izazovna. Što se tiče boja, kao i kod muških odijela najzastupljenije su tamne nijanse. Ženska odjeća također može biti u kombinaciji s elegantnim sakoom, pod kojim možete nositi majicu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe