Kupnja kućišta za računalo

18.12.2014. 23:38:00

Postoje različita kućišta, ali svrha svakog kućišta je pohrana ili zaštita onoga što se u kućištu nalazi. Ista je stvar sa kućištem za računalo, u kojem se nalaze ključne komponente računala, potrebne za normalan rad svakog računala i koje kućištem štiti od raznih mehaničkih oštećenja kao što su ogrebotine, prašina ...

image

Kućištem djelomično sprječava ulazak prašine do mjesta gdje se nalaze ključne komponente jer će nešto prašine ipak ući unutar samog kućišta i nakupljati se sve dok ne otvorite kućištem i očistite prašinu. Zbog toga se preporuča da to radite što češće, a u slučaju da ne nemate dovoljno znanja i vještine, najbolje je da taj zadatak prepustite nekome tko ima.

Kada kupujete kućištem, obratite pozornost na to da uzmete ono kućištem u koje se lako instaliraju komponente i koje se lako otvara, jer ćete na taj način biti pošteđeni od nepotrebnih troškova i problema. Čak i onda kada kupujete već gotovo računalo, zato da bi ga poslije mogli sami što jednostavnije otvoriti i zatvoriti.

Kućištem može biti od različitih proizvođača i različitog materijala. Ako tražite kućištem koje je jeftinije, ali i dalje dosta kvalitetno, HEDY kućištem bi moglo biti dobar izbor za vas. HEDY kućištem koštati će vas samo nekoliko stotina kuna, a za izbor imate različite modele. Cijene variraju od modela do modela, a one najjeftinije možete naći iznimno povoljno.

Ponekad korištenje računala može biti prilično frustrirajuće ako imate USB utor ili utor za mikrofon i slušalice na stražnjoj strani vašeg kućišta. Ako uz to, vaše računalo još i stoji ispod stola, pa ga trebate okretati i vaditi vani, barem jedan USB utor na prednjoj strani kućišta je neophodan. U suprotnome, samo ćete se dodatno mučiti ako budete htjeli koristiti USB memoriju ili neki drugi uređaj koji se spaja preko USB utora.

Prije kupnje kućišta, provjerite da li ono ima takvu mogućnost. Iako HEDY kućišta spadaju među jeftinija kućišta na tržištu, većina ih ima USB utor i utor za slušalice i mikrofon na prednjoj strani.

Zato i prilikom kupnje novog računala, obratite pozornost na takve detalje na vašem kućištu, jer će vam to u budućnosti olakšati korištenje računala i poštedjeti vas nepotrebnog živciranja.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe