Kupnja pojačala za gitare i klavijature

18.12.2014. 16:12:00

Pri svirci na glazbenim instrumentima često je potrebna dodatna oprema. Tako su pojačala neizostavan dio opreme za sviranje npr. gitare ili klavijatura. Pojačalo za gitare, a i pojačalo za klavijaturu omogućit će mnogo glasniju svirku što je neizostavno ako svirate pred većom publikom.

image

Ponekad se može dogoditi da svirate na mjestu gdje nema pristupa električnoj struji. U tom slučaju važno je da pojačalo u sebi ima ugrađenu bateriju. Također je važan napon, a neki od pojačala mogu biti spojeni i na 12V napajanje.

Tu su i ona pojačala na koja je izravno moguće spojiti i mikrofon. Tako se i vaše pjevanje prenosi na zvučnike, što je više funkcija bit će veća i cijena, vi najbolje znate koje su vam funkcije potrebne kako biste svirali na način koji želite.

Pojačalo za gitare i klavijature možete sastaviti i sami. Iako to zvuči jako jednostavno i na internetu možete pronaći brojne programe i nacrte, postupak je vrlo kompliciran i iziskuje veliko znanje o glazbi, kao i o elektronici, naponima, sklopovima i tome slično. Najkompliciranije tehničke stvari kao što su elektronički sklopovi možete kupiti ako ih ne znate sami izraditi.

Takva pojačala kućne izrade često su sasvim dovoljna ako se glazbom ne bavite profesionalno. Svakome tko želi se profesionalno baviti sviranjem gitare i nastupati takvo pojačalo neće biti dovoljno dobro. Pojačala za gitaru su vjerojatno najprodavanija, uglavnom zbog broja glazbenika koji sviraju taj instrument. Njihova cijena je obično takva da se više isplati kupiti pojačalo nego ga samostalno sastavljati.

U Hrvatskoj postoji samo nekoliko trgovina koje prodaju pojačala visoke kvalitete poznatih marki. Ipak, važno je naći pojačalo koje će odgovarati vašim potrebama, a bit će pristupačne cijene i dobre kvalitete. Kada se odlučite za vaše pojačalo, ono koje želite kupiti odaberite onu trgovinu koja vam nudi najbolje uvjete nabave. Dakle, u izboru pojačala tražite i najpovoljnijeg prodavača. Na jeftinije.hr usporedite cijene raznih prodavača i tako uštedite i vrijeme i novac.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe