Kupnja prijenosnog računala sa 15" ekranom

18.12.2014. 18:42:00

Pri kupnji laptopa veličina zaslona igra veliku ulogu jer uz cijenu utječe i na korisnost te kvalitetu rada. Iako su nekad 15" laptopi bili najveći i najčešće upotrebljavani, danas se takva računala rijetko koriste, a i najjeftiniji često imaju veći zaslon.

image

Jedna od prednosti kod 15" laptopa, i manjih prijenosnih računala u globalu, jest vijek trajanja baterije i broj sati rada bez punjenja baterije. Ekran je veliki potrošač energije te porastom njegove površine raste i brzina trošenja baterije. Zato 15" laptopi traju duže na jednom punjenju baterije te su iz tog razloga prikladniji za terenski rad od svojih većih konkurenata.

Dodatna prednost 15" laptopa za teren je njihova praktičnost. Malom masom se ističu među nepraktičnim  konkurentima koji su teški za nositi uz konstantan oprez da ih se ne ošteti.

Česta dilema je isplatili se više kupiti laptop ili računalo. U većini slučajeva,lakši je rad na običnom računalu jer je laptop manje prilagodljiv prvenstveno iz razloga što su tipkovnica i ekran spojeni.

Laptop je potreban za rad na terenu te onima koji stalno žele računalo imati pri ruci. Koristan je i ukoliko želite raditi na dvije ili više lokacija jer u protivnom bi na svakoj lokaciji trebali imati po jedno računalo jer su ona odviše nepraktična za prijenos.

Ukoliko vas interesiraju manja prijenosna računala,možete birati između nekoliko marki. HP laptopi se čak i ovoj kategoriji ističu po broju prodanih proizvoda. Nude vrlo dobar omjer cijene i kvalitete, ako ne i najbolji. HP brand je lako dostupan te ga nalazimo u gotovo svakoj trgovini računalnom opremom, gdje možemo izabrati između barem nekoliko različitih modela.

Prije kupnje je potrebno razmisliti kada i čemu će vam služiti laptop te će vam time ubrzo postati jasno da li vam je potreban nešto manji ili veći ekran. Svakako pri kupnji obratite pažnju i na druge karakteristike jer zbog težine i jednostavnosti prenošenja ostale sposobnosti računala ne smiju izgubiti previše na kvaliteti kako ne bi utjecale na brzinu rada samog računala i na izvođenje različitih programa.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe