Kupnja projekcijskog platna za bolji doživljaj pri gledanju filmova

18.12.2014. 0:17:00

Dosadili su vam uobičajeni TV prijemnici? Rado provodite sate pred TV ekranom gledajući filmove? Jeste li već razmišljali o kupnji projektora i projekcijskog platna? Onda je sada vrijeme da sebi priuštite nešto bolje i odlučite se za platno i projektor.

image

Unatoč velikoj želji nemojte se zaletjeti u kupnju već u prvoj trgovini. Prije kupnje dobro se informirajte o kvaliteti i tehničkim postavkama projektora, no ne zaboravite na projekcijsko platno jer i njegova kvaliteta utječe na projiciranu sliku.

Projekcijsko platno treba prije svega biti odgovarajuće veličine. Veličina ovisi o dva čimbenika. Prvi je udaljenost s koje će te gledati platno, a drugi je veličina prostora na vašem zidu. Čak i ako imate dovoljno prostora na vašem zidu nemojte pretjerivati sa veličinom, ako je prostor mali pazite na preglednost platna.

Pri kupnji platna radije kvalitetu stavite u prvi plan, a cijenu u drugi. Projekcija će biti puno bolja ako je zaslon veće kvalitete i vi ćete biti zadovoljniji sa svojom odlukom. Inače bi vas projekcija mogla razočarati i natjerati da se vratite konvencionalnom televizoru.

Razlika koju možete najlakše prepoznati između visokokvalitetnih i niskokvalitetnih platana je jednostavnost montaže. Visokokvalitetna platna je lako postaviti i lako se postiže napetost platna. Što je platno zategnutije slika je pravilnija. U suprotnom, pri reprodukciji filma slika će biti neravnomjerno raspodijeljena po platnu.

Lako dostupni su posebni dodatci za montažu platna koji omogućavaju projekcijskih platana kako na zid tako i na strop prostorije. Tako bolje možete iskoristiti svoj prostor i platno postaviti bilo gdje želite.

Projekcijska platna su dostupna u različitim bojama i svijetlim nijansama. Neke od njih su prikladne za one koji filmove gledaju na dnevnom svijetlu, druga su bolja za mrak. Da li je neki zaslon prikladan za vaše potrebe i odgovara li kvaliteti projektora najbolje će vam savjetovati stručnjak u prodavaonici.

Posjetite trgovinu u vrijeme kad nema puno kupaca. Na taj način će vam prodavač pružiti puno pozornost, a i vi ćete moći bolje objasniti što vas zanima. Kada su velike gužve prodavač nema vremena za sva pitanja jer se mora posvetiti svim kupcima koji su zainteresirani.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe