Kupnja svjetlosnih efekata

18.12.2014. 15:18:00

Nema koncerta, ni zabave koja nije popraćena nekim svjetlosnim efektima u „light show-u“. Svjetlosni efekti mogu svakoj prostoriji dati drukčiju i bolju atmosferu. Za stvaranje svjetlosnih efekata upotrebljavaju se različiti laseri, reflektori, pa čak i dimni topovi. Uporaba ranije navedenih ovisi o događaju, prostoru i primjerenosti.

image

Reflektor može biti divergentan što znači da emitira bijelu svjetlost, a njegova učinkovitost i način rada ovise o njegovoj veličini i dubini ugradnje. Kada reflektor nije divergentan može biti konvergentan. Razlika između njih je da je izvedba konvergentnog jako ovisna o njegovom dizajnu, te da je izrađen od aluminija. Prilikom odlučivanja o formatu, možete birati između okruglih reflektora koji se uglavnom koriste na koncertima i njihovi svjetlosni efekti su raznih boja. Također, postoje dvije vrste eliptičnih i parabolični reflektor, koji su uglavnom na pozornici. Reflektori mogu poslužiti za razne svjetlosne efekte, ali sve ovisi o vašoj želji. Također ovisi o tome koliko želite platiti, jer i cijene variraju. Svjetlosni efekti trebaju nadzor i njima treba upravljati, tako da ćete trebati svjetlosne kontrole. DMX je univerzalni programski sustav koji se koristi za kontrolu svjetlosnih efekata. Za njega trebate primjerenu opremu, koja uključuje svjetlosni kontrolor, dimne topove i DMX reflektore. Pomoću posebnih funkcija lako možete stvoriti različite svjetlosne efekte, oblike i bolje. Nije svaki svjetlosni kontrolor jednak i ne može upravljati svim reflektorima, tako da se uvijek prije kupnje raspitajte što vam je potrebno i koje značajke treba imati.

Prije kupnje opreme za stvaranje svjetlosnih efekata prvo odredite što vam treba i koliko ste spremni platiti za to. Reflektori i kontrolori mogu iznositi popriličnu svotu. Za kućnu upotrebu ne trebate najskuplju opremu, ali svjetlosni efekti na koncertima i drugim većim društvenim događanjima zahtijevaju veću kvalitetu, a time i skuplju opremu. Sve ovisi o atmosferi koju želite dobiti. Možete birati iz široke palete nijansi boja svjetlosti i različitih pokreta, a u određenim trenutcima možete dodati i dim.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe