Kupnja žičnog telefona za ured ili dom

18.12.2014. 10:19:00

Telefoni su vrlo važan dio tehnologije bez koje mnogi ljudi ne mogu zamisliti život. Unatoč činjenici da fiksni telefoni sve više ustupaju mjesto mobilnim telefonima i da mnoga domaćinstva danas više nemaju fiksne telefone, žičani telefoni su još uvijek aktualni. Fiksni telefone se međusobno razlikuju po tome da li su žičani ili bežični telefoni.

image

Žičani telefoni su pogodni za ured ili dom, prilikom kupnje biste trebali uzeti u obzir kakve značajke od telefona očekujete i koliko novaca ste spremni izdvojiti. Nezahtjevni korisnici će naći sve što traže u jednostavnom žičanom telefonu, dok će ostali dodatne funkcije pronaći u bežičnim telefonima.

Osim pristupačne cijene, jednostavnog korištenja i dobrog zvuka, žičani telefoni imaju i druge pozitivne karakteristike, među njima i to da se napajaju putem struje i ne morate brinuti o tome koliko je puna baterija. Istina, njime ne možete hodati uokolo tijekom razgovora, kao sa beži

nim telefonom.

Do prije nekoliko godina fiksni telefoni nisu nudili ništa osim osnovnih funkcija, danas ima gotovo svaki biranje opcija brzog biranja, spremanje telefonskih brojeva i identifikacijski poziv. Možete vidjeti datum i vrijeme. ISDN telefonija omogućuje istodobno pozive i pristup internetu. To je digitalna mreža koja, osim osnovne telefonske usluge nudi i mnoge druge na jednom priključku.

ISDN telefonija ima nekoliko pozitivnih značajki, među ostalim i to, da omogućuje korištenje dvaju ili više telefonskih brojeva i možete birati između različitih ISDN paketa. Također, možete istovremeno koristiti dva terminalska uređaja i omogućuje vam pouzdan prijenos podataka i informacija. ISDN telefonija uključuje dvije vrste paketa, i to žičane i bežične pakete.

Vaš odabir ovisi o tome želite imati u svom domu žičani ili bežični fiksni telefon. Vaš telefon će prikazati broj pozivatelja, možete instalirati glasovnu poštu, kao i primati obavijesti o troškovima poziva ili poziv na čekanju. Uz ovu vrstu telefonije je također brži prijenos podataka, naime, zajamčena brzina iznosi od 64 kbt/s, prijenos je također cjenovno povoljan.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe