Kupovina CF memorijske kartice

18.12.2014. 21:40:00

Za pohranu podataka koristimo razne medije, a za koju god vrstu se odlučili u obzir treba uzeti količinu podataka koje planirate pohraniti. Iako su vam na raspolaganju različiti mediji, najpopularnije su compact flash ( CF) memorijske kartice. Baš kao i svaka druga memorijska kartica i compact flash kartica je karakterizirana tehničkim specifičnostima koje, pored cijene, uzimamo u obzir prilikom kupovine.

image

Kada kupujete memorijske kartice poput CF kartice, važno je da znate nekoliko osnovnih karakteristika i termina vezanih za takvu vrstu medija, sve kako biste mogli donijeti konačnu odluku o kupovini. Kada govorimo o svojstvima CF memorijskih kartica mislimo uglavnom na karakteristike koje određuju veličinu memorije, brzinu zapisivanje i čitanja podataka te jamstva vezana uz pojedini model kartice.

Memorijska kartica CF ima, kao i svaki drugi medij, svoju propisanu veličinu odnosno ograničen broj podataka koju na nju možete pohraniti. To je ujedno i najvažnija karakteristika koja, između ostalog, određuje i cijenu pojedine kartice. Osim veličine, na konačnu će cijenu utjecati i prepoznatljivost proizvođača, za poznate brendove ćete morati izdvojiti i koju kunu više.

Svaka memorijska kartica ima i određenu brzinu zapisivanja i čitanja podataka. Ta je karakteristika posebice važna kod svakodnevnog prepisivanja velikog broja podataka – primjerice, ako ste profesionalni fotograf koji svakodnevno mora dostaviti veliki broj snimljenih fotografija, htjet ćete karticu sa većom brzinom zapisivanja koja će vam donijeti veću uštedu vremena.

Što se tiče jamstvenog roka, oni su načelno prilično visoki za takvu vrstu opreme kao što su CF memorijske kartice. Radi se obično o godinama, ponekad cijelom desetljeću garancije kod određenih proizvođača i modela kartica. Pripazite i na to prilikom kupovine pa izaberite karticu sa zadovoljavajućom garancijom.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe