Vrijeme je za proljetno renoviranje doma

18.5.2014. 14:47:00

Tijekom zimskih mjeseci, vjerojatno se nakupilo dosta zadataka koje treba obaviti u kući i izvan nje. Napao te proljetni umor? Protjeraj ga temeljitoj renoviranjem dnevnog boravka i okolnih prostorija!

image

SPREMAN SE UHVATI PROLJETNOG UREĐIVANJA DOMA  - OVDJE provjeri široku ponudu najrazličitijih boja!

Za početak, možeš zid sobe prebojati u novu boju, ali ne zaboravi provjeriti kako će boja izgledati nakon posla, jer može biti svjetlija ili tamnija kada je suha. Ako želiš biti unaprijed siguran, dan ili dva prije bojanja,  obojaj mali komad zida i čekaj da se potpuno osuši.

Masivni drveni namještaj  će također trebati novi sloj boje, pogotovo ako je većinu prošle sezone proveo na ljetnom suncu i kiši. Isto vrijedi i za balkonske ograde i ograde na terasama, koje prkose svakodnevnim vremenskim uvjetima. Zaštitni premaz trebaš nanijeti barem svakih pet godina, osim ako ne primijetiš da je površinski sloj već oštećen. Ako mijenjaš cijelu ogradu sa novim drvetom, ne zaboravi na zaštitu sa biocidima i fungicidima koji spriječavaju naseljavanje drvnih nametnika.

Akciju čišćenja također trebaju tvoji ormari s cipelama i odjećom. Da bi se riješio neugodnog mirisa pljesni, sve ormare dobro prozrači, te proberi odjeću i svu obuću koju ne nosiš i pokloni nekome tko će biti sretan da je može nositi. Isto možeš učiniti s posuđem i kuhinjskim aparatima: možda će nekome dobro doći sokovnik, koji je u podrumu i skuplja prašinu ili daska za peglanje, koja se nikad ne koristiti.

Tijekom proljeća u akciji čišćenja posveti se svim zadacima koje inače ne radiš redovito: operi prozore, obriši prašinu sa svih polica, i ne zaboravi odmaknuti krevete i očistiti prašinu koja se nakupila tamo tijekom zime. Posao će biti učinjen brže ako se rasporedi na sve članove obitelji, ali ne previše zadataka u jednom danu. U uređivanju doma pokušaj uživati barem malo - možda da se tijekom čišćenja kupaonice opustiš omiljenom glazbom, a nakon posla nagradiš osvježavajućom limunadom!

 

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe