Kupovina i korištenje ručnih satova

18.12.2014. 2:53:00

Satovi su nekad bili gotovo obavezni, nosili su ih i mladi i stari, jer je to bio gotovo jedini način praćenja vremena. Danas se ručni satovi rijetko koriste, njihovu osnovnu funkcija su uglavnom preuzeli mobiteli, koji nam stalno omogućuju dobivanje informacija o vremenu, tako da nam ručni satovi više nisu potrebni.

image

Danas se može reći da je sat samo modni detalj, koji može biti ukrasiti mušku ili žensku ruku. Muški ili ženski sat može biti odlična ideja za dar vašim najbližima. Prednost koja ide u prilog kupovini sata na dar je da prije kupnje ne trebate nikakve informacije o osobi koju darujete jer gotovo svaki ručni sat pristaje na bilo koju veličinu ruke.

Muški i ženski satovi mogu imati različite funkcije koje nas mogu navesti na kupovinu. Iznad svega su važne značajke koje nam ne mogu pružiti drugi uređaji, kao mobiteli. Mjerenje vremena (štoperica) i mjerenje otkucaja srca su samo dvije osobine koje dodaju vrijednost i korisnost nekih ručnih satova.

Ručni sat danas često ima samo prestižni značaj, kao statusni simbol u društvu. Tako muški i ženski ručni sat predstavljaju samo ukras i imaju sličnu funkciju kao i nakit. Cijena satova može doseći vrtoglavu vrijednost, ako odaberemo jednog od vodećih svjetskih proizvođača, među kojima dominiraju švicarski satovi.

Prije kupovine ručnog sata posebno dobro istražite tržište, jer u nekim trgovinama možete kupiti isti sat po znatno nižoj ili višoj cijeni. Trgovinska marža i mogućnost opskrbe po povoljnijim uvjetima određuju prodajnu cijenu, zato se cijena razlikuje između dućana, bez obzira što su svi ostali uvjeti isti. Ako primijetite da se negdje prodaje isti muški ili ženski sat, ali po drugoj, višoj ili nižoj cijeni, lako se i s pravom upitate, ako su stvarno u pitanju isti satovi, postoji li neki skriveni podatak? Produljenje jamstva, jamstvo na udarce i druge značajke mogu biti skrivene u prodajnoj cijeni, a na prvi pogled ih ne opazimo.

Za sumnjivo niske cijene moramo biti oprezni, jer se na tržištu pojavljuje mnogo krivotvorina, koje su po izgledu sasvim iste kao i originali. Rizik da se susretnemo sa krivotvorinama je najviše prisutan na putovanjima, kada posjećujemo neke egzotične zemlje, gdje prodaja krivotvorina nije zakonski zabranjena. Ali i u domaćim krajevima se često događaju prevare, pogotovo ako kupujete kod neregistriranih i neprovjerenih prodavača.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe