Kupovina i sigurnost D-SLR fotoaparata

18.12.2014. 9:03:00

D-SLR fotoaparati su se u posljednje vrijeme pojavili i na našem tržištu, a kao bilo koji drugi izum i D-SLR fotoaparati su u početku imali neke poteškoće i prepreke. Na internetu možete naići na puno netočnih informacija kako su D-SLR fotoaparate loši, imaju manju oštrinu od uobičajenih digitalnih fotoaparata, na objektivu se skuplja prašina koja se ne može očistiti, itd...

image

Većina problema koje imaju D-SLR fotoaparati se pojavljuju uslijed nepravilnog korištenja ili krivih postavki koje su korisnici stavili. Poput drugih digitalnih fotoaparata jako je važno da su D-SLR fotoaparati pravilno postavljeni.

Nikon je vjerojatno najprepoznatljivije ime kod fotoaparata, ali ovaj brand se hvali i digitalnim fotoaparatima. Nikon D-SLR fotoaparat je dostupan na policama domaćih trgovina, a i na tome polju je Nikon D-SLR preuzeo jednu od vodećih uloga. Naravno, postoje i druge marke i proizvođači koji nude istu kvalitetu ili još bolje modele po često i nižim cijenama, ali ako se odlučite za Nikon D-SLR nećete požaliti.

Kod Nikon D-SLR, kao i kod svih drugih D-SLR fotoaparata obratite pozornost na tehničke karakteristike i razlike među njima, budući da su to svojstva koja će učiniti vaš posao lakšim i poboljšati sliku.

Za dobar pregled slike kod svih fotoaparata je važno da imaju zaslon za pregledavanje slika. Zasloni dolaze u različitim veličinama pa probajte izabrati takav fotoaparat koji ima veći ekran jer ćete tako moći brzo prepoznati je li slika dobra ili nije pa nećete imati ni potrebu svaku sliku prebaciti na računalo i tek onda odlučiti da li ćete ju zadržati ili obrisati, nego ćete selekciju napraviti odmah na fotoaparatu. To će vam uštedjeti i prostor na memorijskoj kartici i kapacitet baterije, jer će vaš fotoaparat biti manje upaljen zbog bržeg prijenosa slika na računalo, a tako ćete i vi izgubiti manje vremena na fotografiranje.

Bez obzira na vrstu fotoaparata, kada ga kupite, obratite posebnu pozornost na sigurnost njegove uporabe. Nemojte aparat ostavljati na mjestima koja su lako dostupna lopovima, ubrzo će se dogoditi da vaša kamera završi u pogrešnim rukama ili na nekom internet oglasniku, ali zarada od prodaje neće doći u vaš džep.

Najveća prijetnja krađe kamere je na plaži, kada ostavimo kameru na vidljivom mjestu, a mi odemo u more i ne pratimo što se događa na plaži. Lopovi brzo iskoriste takvu nepažnju, a zahvaljujući visokoj potražnji i relativno visokoj cijeni digitalni fotoaparati su im još zanimljiviji.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe