Kupovina jakne

18.12.2014. 21:32:00

Kupnja jakne u jesenskom periodu može značiti veliko ulaganje, posebno ako kupujete sportsku jaknu. Trčanje i biciklizam su sve popularniji sportovi, pa se njima bavi sve više ljudi i u zimskom periodu. Ako ste jedan od ljubitelja tih sportova, možete birati između raznih jakni.

image

Kad kupujete jaknu obratite pozornost prvenstveno na kvalitetu. Ako se bavite sportom bitno je da je jakna kvalitetna, da bi vas što bolje štitila, ali morate biti svjesni da će ta jakna biti izložena koje kakvim uvjetima, pa je važno da je kvalitetna, da se ne bi brzo oštetila.

Jakna vas prvenstveno treba štiti od vjetra. Također koristit ćete ju na određenim temperaturama. Ako je temperatura ispod nule trebat će vam toplija jakna. Naravno, debljina jakne ovisi o vama, koliko dobro podnosite hladnoću. Ako ste navikli na visoke temperature svakako vam preporučamo da za zimu kupite podstavljenu jaknu. Trebali bi ostati svjesni ako kupite takvu jaknu, da postoji mogućnost da vam podstava smeta prilikom bavljenja sportom.

Konkretno, ako koristite jaknu s podstavom kad trčite ili vozite bicikl, što je deblja podstava, brže će vam postati vruće. Stoga je neophodno da se podstava može skinuti.

Jaknu možete kupiti u bilo kojem dućanu sa sportskom opremom ili u bolje opremljenim dućanima robom. Za kupnju se radije odlučite u periodu kad je sezona nošenja jakni gotova, jer će tada biti jeftinije i na popustima. Bez obzira na cijenu i kvalitetu jakne, morate naviše brinuti o vašem zdravlju, te ako je prehladno zamijenite vanjske sportove sa nekim koje možete raditi u zatvorenom.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe