Kupovina mikrofona i neke tehničke karakteristike, na koje moramo paziti prilikom kupovine

18.12.2014. 4:28:00

Obavezan dio studijske opreme je i mikrofon. Mikrofon je obavezni dio računalne opreme, za sve koji žele virtualno komunicirati preko računala. Studijski mikrofon i mikrofon za računalo se i ne razlikuju međusobno, a unatoč tome studijski mikrofon košta dosta više nego mikrofon za računalo, jer je studijski mikrofon najviše kvalitete i omogućuje snimanje što čišćih zvukova, dok za mikrofon za računalo i razgovor preko interneta nije vam potreba tako visoka kvaliteta.

image

Kada kupujete mikrofon, možete se odlučiti za običan mikrofon, koji je s kablom priključi na uređaj, bez obzira na vrstu uređaja, na koji želite mikrofon priključiti. Za sve one, koji želite tokom razgovora ili snimanjem glazbe slobodno pomicati te vas kabel sprječava, postoji i bežični mikrofon. Bežični mikrofon je nešto skuplji od običnoga i ponuda bežičnih mikrofona je podosta ograničena. Unatoč tome, dok ćete uživati u njegovom korištenju, veći trošak ubrzo će biti zaboravljen, no provjerite domet mikrofona, da se možete u miru šetati dalje od uređaja, na kojega ćete priključiti mikrofon.

Ako se odlučite za klasični model, koja je kablom priključena na uređaj, onda prije kupovine provjerite dužinu kabla. Prekratki kabel može vas ometati prilikom razgovora ili snimanja. Ako je kabel kraći od jednog metra te ga mislite koristiti za razgovor na računalu, zbog dužine kabla biti ćete prisiljeni sjediti nagnuti prema računalu. Dok se predugi kabel zna zapetljati, te time vas ometati kada koristite mikrofon. Zbog toga je važno, da kod kupovine kupite pravu veličinu.

Mikrofoni imaju različite priključke i nisu svi kompatibilni sa svim uređajima. Zato prije kupovine provjerite priključak na vašem računalu, radiju ili nekom drugom uređaju, gdje želite koristiti mikrofon. Naravno, mikrofon ne može raditi, ako izaberete onaj s krivim priključkom.

Neki mikrofoni imaju i kontrolu glasnoće. Ta funkcija je poželjna kod korištenja mikrofona na računalu, jer možete jednostavno namjestiti željenu glasnoću.

Za sve, koji misle mikrofon koristiti profesionalno, moraju obratiti pozornost na frekvencijski raspon mikrofona, kako je to vrlo važna tehnička karakteristika mikrofona. Dok kod korištenja mikrofona u privatne svrhe, kao na primjer za internet razgovor, ta karakteristika vam nije bitna.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe