Kupovina optičke jedinice i ažuriranje operativnog sustava

18.12.2014. 17:55:00

Kod kupovine računala izaberite i optičku jedinicu jer ćete u protivnom biti lišeni za mnoge opcije, koje vam donosi optička jedinica. Unatoč tome, da danas teško možemo kupiti i koristiti operativni sustav bez korištenje optičke jedinice, važno je informirati se o vrsti ugrađene optičke jedinice te što nam sve ona dopušta.

image

Postoje različite optičke jedinice koje omogućuju samo čitanje podataka. Snimači se odijele na DVD snimače, koji snimaju na DVD i CD jedinice te CD snimače, koji snimaju isključivo na CD jedinice. DVD snimači namijenjeni su za sve ljubitelje filma, osobite za one, koji bi htjeli prenositi filmove sa računala na neki drugi medij, kao televizijskim prijamnikom sa ugrađenim DVD uređajem za projekciju filmova.

Kupovinom optičke jedinice možete osim snimanja serija i filmova na računalu snimati i mnoge druge stvari. DVD i CD snimači su izvrsni za snimanje glazbe koju možete čuti na radiju. Ako u vašem automobilu možete reproducirati samo na CD jedinicama, onda je kupovina optičke jedinice odličan izbor za vas.

Gdje kupiti optičke jedinice?

Preporučljivo je da se odlučite o optičkoj jedinici prije kupovine računala da ne trebate trošiti novac na servisera prilikom zamjene ili ugrađivanja optičke jedinice. Unatoč tome, katkada je neizbježno naknadno kupovati različite komponente za vaše računalo, kao optičku jedinicu. Do toga dolazi najčešće zbog zastarjelog računala ili nekoga drugog razloga. Sama kupovina ne bi vam trebala predstavljati veće probleme, jer su optičke jedinice u svakoj trgovini za računala te u skoro svim većim trgovinama.

Koliko košta ugrađivanje optičke jedinice?

Cijene te usluge razlikuju se među različitim servisima, a možemo slobodno reći da je postupak ugradnje jako jednostavan te da bi cijena usluge trebala bi biti ugodna. Ako vam žele na servisu za računala za tu uslugu naplatiti više nego što ste platili optičku jedinicu, preporučujemo vam da se obratite nekom drugom servisu. Često vam servisi i ne naplate uslugu ugrađivanja, ako ste kupili optičku jedinicu kod njih. Tu vam može pomoći znanac ili prijatelj koji ima iskustva na tome području ili netko tko će vam to napraviti besplatno.

Ako još nemate optičke jedinice i lišeni ste za neku od spomenutih prednosti, onda je krajnje vrijeme da si ažurirate računalo i počnete uživati u svima prednostima koje vam nudi moderna tehnologija.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe