Kupovina perika i umetka za kosu

18.12.2014. 14:40:00

Kod gubitka kose ostaje vam samo nekoliko opcija kako bi sakrili to što vam smeta. Gubitak kose možete sakriti umjetnim presađivanjem vlasišta. Ova usluga je vrlo skupa i samo odabrani si ju mogu priuštiti. Perike i umetci za kosu su mnogo ugodnija rješenja, koja zbog cjenovne dostupnosti koristi puno više ljudi.

image

Kako bi perika ili umetak za kosu bili uvjerljivi, morate biti vrlo oprezni i pozorni u trenutku kupovine. Perike i umetci se razlikuju po brojnim značajkama na koje treba obratiti pažnju. Najistaknutiji je izbor krive boje, odnosno boje koja nije jednaka vašoj prirodnoj boji kose. Vrlo primjetna će biti perika ili umetak, koji je kraći od vaše kose. Kratka perika je problem zato što je uvijek iste dužine, a vaša kosa će narasti i za nekoliko tjedana će biti duža nego kod perike. Ako ne želite da vaši sugovornici primijete da koristite periku ili umetke za kosu, odaberite boju perika najsličniju vašoj kosi i često posjećujte frizera, kako bi duljina vaše kose bila ista kao i duljina kose na periki.

Perike i umetci za kosu koji prikrivaju nedostatak kose i ćelavost su dizajnirani prvenstveno za muške. Postoje i perike i umetci za kosu za žene koje time obogaćuju izgled, a mogu se i kombinirati sa bojom odjeće.

Kada kupujete bilo koju periku obratite pozornost na mogućnost pranja i šišanja. Određena frizura perike će vam dosaditi pa je važno da ih možete preoblikovati. Tijekom posjeta zadimljenih mjesta, noćnih barova i klubova, neprijatan miris će primiti i vaša perika, a sigurno ne želite da vam na sljedećem sastanku ili kod idućeg korištenja perika smrdi. Zato prije kupnje budite sigurni da se željena perika može prati i šišati, jer inače ćete ju vjerojatno koristiti samo jednom.

Unutrašnjost perike bi trebala biti podesiva po veličini jer će onda perika biti puno pouzdanija i sigurno će stajati na svom mjestu. Odabir prevelike i nepodesive perike može vas brzo odvesti u vrlo nepovoljan položaj.

Pri kupnji perike također je važno da se vlasi sastoje od kvalitetnih materijala, koji će na pogled izgledati i osjećati se potpuno jednakim pravoj, odnosno prirodnoj kosi. Visoko kvalitetne perike i umetci za kosu se sastoji od fine plastike, prije kupnje možete probati različite perike na dodir i brzo ćete osjetiti razliku između visoke kvalitete i niske kvalitete.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe