Kupovina računalne opreme

18.12.2014. 11:36:00

Računalna oprema sastoji se od programske opreme (softvere) i strojne opreme (hardvere). Prvenstveno strojna oprema mora imate dobre performanse za sve one, koji žele igrati nove dobre računalne igre. Stoga možemo reći, da je strojna oprema osnova, koja omogućuje programski opremi da radi.

image

Igraće konzole su računalna oprema, koja je namijenjena igranju igrica. Igraće konzole omogućuju vam realistično igranje raznih igara te nude igračima jedinstven doživljaj igranja. Većina igra se može igrati i bez igraće konzole, ali doživljaj nije ni približno isti. Među najpopularniji konzolama su PSP in PS3, no postoje i druge konkurentske konzole koje vam nude isti doživljaj. Prilikom kupovine igraće konzole, budite pozorni, da su računalne igre za tu konzolu dostupne po ugodnoj cijeni, ili ako poznate nekoga, tko ima istu konzolu, te možete s njim razmjenjivati računalne igre.

Na jeftinije.hr je programska oprema predstavljena u rubrici Računalna oprema, tako da vam je traganje do željen programske opreme olakšano i pojednostavljeno. Pregledavajući rubriku Računalna oprema, možete izabrati među raznim proizvodima, jer u toj rubrici možete naći računalne igre, igraće konzole te ostale artikle.

Možete se i odlučiti za kupovinu rabljene računalne opreme, no takva odluka može biti rizična. Prilikom kupovine nove računalne opreme, zaštićeni ste s garancijom te u slučaju kvara, proizvođač je primoran proizvod besplatno popraviti, tj. zamijeniti ga za drugi. Dok prilikom kupovine rabljene računalne opreme, uglavnom ne postoji garancija te u slučaju kvara, popravak morate financirati sami, tj. kupovinu nove opreme, u slučaju se oprema ne može popraviti.

Zbog toga je potrebno dobro razmisliti, da li je kupovina rabljen računalne opreme smislena, jer razlika u cijeni i nije toliko velika, koliki vam mogu biti visoki troškovi popravka. Računalna oprema se razvija vrlo brzo i zbog toga rabljena oprema može biti zastarjela. Ako niste upoznati s aktualnim tržišnim cijenama i vrijednost pojedine računalne opreme, savjetujemo vam da se obratite za pomoć, nekome tko se razumije u te stvari.

U svakom slučaju, kada birate neki proizvod, odaberite onaj, čija je cijena najpristupačnije uz jednake performanse. Na portalu Jeftinije.hr možete usporediti cijene proizvoda te tako jednostavno pronaći optimalnu ponudu za vas.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe