Kupovina routera

18.12.2014. 11:13:00

Bežični usmjerivač ili router trebate, ako želite povezati više od dva računala na internet preko iste mreže. Kako je na tržištu bogata ponuda raznih proizvođača, odluka koji izabrati zasigurno nije lagana.

image

Router ili bežični usmjerivač na uređaj za bežičnu komunikaciju, koju koristite kod kuće, manju tvrtku ili u uredu. Bežični usmjerivač međusobno veže više računala i mreže, tj. uspostavlja vezu među vašom kućnom mrežom (LAN) i internetom. Dakle, router vam pruža brzu vezu između vaših računala, printera i igraćim konzola. Kada se odlučujete za bežični router morate obratiti pozornost na neke karakteristike!

Prije kupovine provjerite, da li router podržava tehnologiju Windowds Connect Now (WCN), koja pojednostavljuje postavljanje bežične mreže, te je osobito prikladna za korisnike, koji se ne razumiju u te stvari.

Slijedeća karakteristika na koju obratiti pozornost je brzina bežičnog usmjerivača te njegova tehnologija. Najnovije, najbolje i najprikladnije tehnologije su 802.11g i 802.11n.

Savjetujemo vam, da odaberete router, koji ima višegodišnju garanciju. Prije kupovine provjerite koje karakteristike ima određeni router, a na vašu odluku zasigurno će i utjecati cijena proizvoda. Router, koje ima više funkcija je i skuplji, zato prije kupovine razmislite što očekujete od svog routera. Vjerojatno neke funkcija nećete ni trebati, dok se zna i dogoditi da će vam kod osnovnog modela neke funkcije nedostajati.

Razmislite kako često koristite internet, odnosno da li ste povremeni ili zahtjevan korisnik.

LinkSys bežični router podržava sve Microsoft Windows operacijske sustave, kao što su XP, Vista ili drugi. To je izvrsno rješenje kako za tvrtke kao i za kućne korisnike, koji se žele povezati na internet s različitih računala. Prije kupovine provjerite domet i brzinu routera.

LinkSys bežični router dostupan je u različitim modelima, a razlikuju se međusobno i po cijeni, za koju ste spremni izdvojiti za kupovinu routera. Provjerite tehničke karakteristike određenih modela te se na temelju toga odlučite koji router će zadovoljiti sve vaše potrebe te odgovara vašem kućnom budžetu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe