Kupovina vrtnog namještaja

18.12.2014. 4:54:00

Vrtna garnitura, odnosno namještaj, obogaćuje svaki vrt i ne služi samo za uljepšavanje okolice kuće odnosno vašeg vrta već je i odlična prilika za druženje i zabavu s prijateljima i rođacima. Kvalitetan i udoban vrtni namještaj može napraviti bilo koji piknik ili dječji rođendan još ugodnijim.

image

Koji je osnovni vrtni namještaj što vam je potreban da bi dobro uredili vrt te organizirali piknik?

Među najosnovnijim vrtnim namještajem može se smatrati klupa. Klupa ili stolice i stol su gotovo potrebni kao roštilj jer će, ukoliko ih nemate ili su nekvalitetni, i piknik biti puno kraći. Gosti naravno u tom slučaju puno stoje pa se ujedno teže i opustititi. Klupa treba biti osobito udobna i treba biti dovoljno velika da svi pozvani gosti i sjede, tako da ne ometate svoje susjede neprestano posuđujući dodatnu stolicu . Ako ste pozvali više ljudi, izračunajte točno koliko vam treba mjesta.

Na što trebamo obratiti pažnju kod kupovine vrtnog namještaja?

Osim udobnog smještaja te ukusno i dobro pripremljene hrane dobro je imati i nekakvu zaštitu od lošeg vremena. I sami znate koliko je neugodno pokisnuti te kako je teško spremiti sve u slučaju naglog ljetnog pljuska. Vrijeme može biti vaš najgori neprijatelj stoga se dobro osigurati kakvom tendom, paviljonom ili šatorom.

Za piknik atmosferu isto tako opasno je i prevruće vrijeme te vas tenda ili šator mogu dobro zaštiti od izravnog sunčevog zračenja. Šator mora biti dovoljno velik da štiti od sunca većinu gostiju jer će te u suprotnom slučaju imati mnoštvo nezadovoljnih ljudi te prijevremeni kraj zabave .

Paviljon je još jedna vrsta zaštite od sunca i kiše. Nagle promjene vremena su često prisutne tijekom ljetnih mjeseci tako da je paviljon praktički neophodan. Osim što štiti goste štitit će i vaš vrtni namještaj. Paviljon ne mora biti toliko velik da zaštiti sve goste, ali je dobar u slučaju da nešto morate brzo skloniti te može služiti i za zaštitu hrane od sunčeva svjetla, održavanju hladnoće vaših pića ili kao zaštita za vaš stol za stolni tenis.

Vrtni namještaj može biti drveni i plastični. Za sve one koji vole prirodne materijale drvo će biti bolji izbor. Pri kupnji drvenog namještaja obratite pozornost na vrstu drva i odgovarajuću zaštitu jer je drvo puno teže održavati od plastičnog vrtnog namještaja. Drveni namještaj tako treba lakirati jednom godišnje kako bi zaštitili od vremenskih neprilika kako bi isti trajao onoliko koliko ste zamislili pri kupovini.

Za dodatnu raznolikost možete razmisliti o kupnji ljuljačke (pogotovo ako imate djecu), suncobrana, ležaljke ili malenog bazena. Naravno ne treba pretjerivati sa punjenjem vrta, pogotovo ako kvadratura nije odgovarajuća, no ako imate prostora dobra je i jedna montažna kućica gdje možete držati bicikle, alat, i razne drugu vrtnu opremu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe