Kvalitetna moto oprema vam može spasiti život

18.12.2014. 8:44:00

Prije nego što sjednete na vašeg čeličnog ljubimca i krenete na cestu, provjerite da li je vaša moto oprema potpuna. Moto oprema, među kojima su i motociklistička odjeća i kacige, je nužna za bilo kojeg motorista, ako želi voziti sigurno.

image

Prava i kvalitetna oprema za motor vam može spasiti život. Moto odjeća služi kao zaštita pri padovima i sprječava moguće ozljede. Većina odjeće ima ušivenu dodatnu zaštitu na mjestima kao što su laktovi, koljena i kralježnica, odnosno na područjima koja su najranjivija kod nesreća. Najvažnija je kvaliteta materijala od kojeg je izrađena i odgovarajuća veličina. Odjeća vas pri vožnji ne smije ometati i u njoj vam treba biti ugodno. Koža je materijal koji u vožnji nudi najveći otpor, ali ne smijemo zaboraviti na bubrežni pojas. Osnovna moto opreme uključuje i rukavice, čizme i naravno, kacigu. Prije sezone motora uvijek je dobro pregledati svoju moto opremu i provjeriti njenu potrošenost. Nemojte oklijevati s kupnjom nove moto odjeće, koja mora biti uzbudljiva. Istina je da je koža najpopularnija među motociklistima, ali se i najbrži troši i procuri. Motociklističke jakne su osim kože često izrađene i od kevlara ili najlona, a isto vrijedi i za rukavice i hlače.

Kaciga je namijenjena zaštiti glave pri padu s motora i izbor kacige nije tako jednostavan kao što bi netko mislio, jer je vrlo važno odabrati onu koja odgovara vašem stilu vožnje. Pravilna upotreba kacige znači da mora biti odgovarajuće veličine, znači na glavi ne smije plesati, jer to znači da je prevelika, ali vas ne smije ni stiskati i mora biti čvrsto pričvršćena. Kako bi odabrali pravu veličinu, izmjerite opseg svoje glave. Prava kaciga je ona u kojoj glavu ne možete pomicati gore ili dolje i lijevo ili desno. Na tržištu postoje različiti modeli kaciga, kod kojih razlikujemo otvorene, poluotvorene i zatvorene kacige, koje su i najsigurnije.

Moto oprema je u nekim zemljama definirana zakonom, jer se želi povećati sigurnost motociklista na cesti. Kod nas je za sada samo obavezna kaciga, ali preporučljivo je imati i zaštitnu odjeću. Kada kupujete ne obraćajte pozornost samo na cijenu, jer dobra moto oprema može biti samo ona koja će vam moći spasiti život.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe