Laserski pisač

18.12.2014. 13:56:00

Laserski pisač može biti u boji ili crno-bijeli. Kod crno-bijelih cijena može biti vrlo niska, a laserski pisači u boji su mnogo skuplji. Ako kupujete pisač, razmislite u kojoj mjeri i koliko često ćete ga koristiti, koliko vam znači brzina ispisa i koliko vam znači kvaliteta tiska. Na temelju tih saznanja se možete odlučiti za pravi pisač.

image

Postoje različite marke, neke od najuglednijih su Canon, HP, Epson, Samsung...

Prije kupnje razmislite da li želite i trebate laserski pisač. Laserski pisač ima smisla kupiti ako radite velike količine ispisa svaki dan. U tom slučaju kupovina boje može biti vrlo skupa, jer će nestati za nekoliko dana. Zbog toga vam se ulaganje u laserski pisač vraća vrlo brzo jer boja kod laserskih pisača traje mnogo dulje. Možemo, dakle, reći da laserski pisač ima visoku cijenu kupovine, ali je tisak kasnije puno jeftiniji. Laserski pisači u boji su vrlo skupi, tako da se za takav pisač odlučite ako ćete ga često koristiti za ispis fotografija u boji.

Kad velikih količina ispisa važna je brzina koju pisač može ponuditi. Tako laserski pisači kao i svi drugi imaju u tehničkim karakteristikama navedeno koliko se stranica može ispisati u jednoj minuti. Što je veći broj to je brži pisač pa prije kupnje treba pitati o ovoj vrijednosti i međusobno usporediti pojedinačne pisače. Kod većine je crno-bijeli ispis puno brži nego ispis u boji.

Svima koji trebaju laserski pisač na terenu se preporuča da prije kupnje provjere težinu pisača. Smanjena veličina i težina će vam omogućiti da se laserski pisač prenosi u torbi ili aktovci i možete ga uvijek imati pri ruci kada je to potrebno.

Za zahtjevnije korisnike koji žele ispisivati na drugim formatima papira osim standardne veličine A4, preporučujemo da prije kupnje provjere koje formate podržava određeni model pisača. Također možete provjeriti ostale tehničke informacije koje će možda utjecati na odluku. Osim prije navedenih informacija možete se raspitati o memoriji, radnom kapacitetu, količini listova, rezoluciji ispisa, podršci za memorijske kartice, načinu povezivanja sa računalom, fotoaparatom ili mobitelom...

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe