Mini laptop vam može olakšati terenska putovanja

18.12.2014. 21:04:00

Puno putujete i trebate laptop s dobrom baterijom koja dugo traje? Trajanje baterije od dva do tri sata vam nije dovoljno? A na putovanju nemate priključak za struju gdje bi mogli napuniti bateriju.

image

Tada je mini laptop pravi izbor za vas. Ima puno manji ekran i zato troši znatno manje električne energije. Zbog toga mu se rad baterije može produžiti sa 2 sata na 4 sata. To je važna značajka mini laptopa za svakog kome je duljina trajanja baterije bitna. Mali zaslon ima svojih nedostataka. Najveći nedostatak je slaba transparentnost, pa je stoga teže raditi na njemu. Ako vaš posao zahtjeva veliki zaslon,mini laptop nije za vas. Zbog svojih malih dimenzija, kojima se može pohvaliti, taj laptop ima ograničen prostor za druge računalne komponente.

Proizvođači koji su napravili mini laptop su mislili na to da on bude istih karakteristika kao normalan laptop, te da ima sve potrebne komponente za normalan rad. Asus mini laptop je prilično rasprostranjen na tržištu. Takav laptop ima vrlo dobar omjer kvalitete i cijene, jer za razliku od drugih mini laptopa koji su skuplji, kod ovog ne plaćate ime.

Veličina zaslona razlikuje se od modela do modela. Većina njih ima zaslon od 10 ili 11 inča. Kad kupujete mini laptop morate biti svjesni da će vam s manjim zaslonom rad biti otežan i ne tako ugodan kao kod laptopa normalne veličine.

Iznad svega morate biti svjesni da je mini laptop dobar za rad na terenu, te da nećete vjerojatno provoditi mnogo vremena na njemu tada, a opet će vam dobro poslužiti za zapisivanje nekih podataka ili pokazivanje nekih projekata.

Još jedna velika prednost koja ide u korist mini laptopa je njegova težina, te jednostavno prenošenje.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe