Na što treba paziti pri kupnji košulje

18.12.2014. 9:35:00

Muškarci više nisu ograničeni na klasične bijele košulje, jer su danas dostupne moderne košulje u raznim bojama i raznih stilova. Najveća pogreška koju možete napraviti kod kupnje košulje je da kupite košulju koja je broj premalena. Nemojte zaboraviti da se košulje skupe nakon pranja. Odabir prave košulje je vrlo važan, jer ona govori puno o vama kao osobi.

image

Muške košulje su najpopularnija vrsta odjeće za posebne prigode kao i za poslovne ljude koji moraju biti u odijelu na poslu svaki dan. Kako bi u košulji preživjeli mnoge radne sate bitno je da vam je u njoj udobno. Preporučljive su košulje izrađene od pamuka jer u njemu koža može najbolje disati. Pronađite pamuk koji je obrađen tako da se neće gužvati i borati. Što se tiče boje, izbor ovisi o vama i vašem modnom ukusu. Možete odabrati klasično bijele košulje ili vrlo popularne svijetlo plave koje su najprikladnije za poslovne ljude, u crnoj košulji bit će te elegantni, a tu je i niz drugih boja i uzoraka. Jedina stvar na koju se inače pazi je da košulja nema više od dva tona i da je svjetlija od ostale odjeće. Kako bi odabrali mušku košulju koja će vam savršeno pristajati trebate pripaziti da uvijek kupite košulju koja je jednu veličinu veća. Rukavi moraju biti odgovarajuće dužine, trebaju viriti jedan centimetar iz jakne ili dva i pol ako su na njima manšete.

Modeli košulja mogu biti uski, normalni ili široki i namijenjeni su svim dimenzijama muškaraca. Također možete birati između raznih oblika ovratnika koji bi trebali biti pojačani. Muške košulje imaju ovratnike koji se razliku prema obliku, a najvažnija je njihova visina. Kvalitetne košulje imaju umetke u ovratnicima koji ili se mogu ukloniti prije pranja ili su ušiveni i drže ovratnik uspravno. Ušivene plastične pločice mogu puknuti pri pranju, tako da je bolje odabrati one koje se mogu izvaditi. Još jedna značajka za razlikovanje muških košulja je vrsta šavova. Košulje moraju imati šavove kratkih uboda, što je oko osam na jedan centimetar.

Košulje puno nose i žene, pogotovo poslovne. Ženske košulje inače prate oblik tijela i u skladu s tim ih treba i birati. Kao i kod muških, ako u njima provodite puno vremena najbolje je odabrati pamučne sa malim udjelom elastina. Inače, također možete odabrati košulje od svile ili nekih drugih materijala. Pripazite na veličinu, dužinu rukava i širinu košulje na grudima.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe