Na što trebate paziti pri kupnji proizvoda za čišćenje i pranje

18.12.2014. 6:08:00

Postoje razni proizvodi za čišćenje i pranje. U svakom kućanstvu čišćenje i pranje je bitno te je potrebno naći uređaj koji je dizajniran za to.

image

Uređaji za čišćenje i pranje su često skupi, pa je sreća što ih kupujemo rijetko, jer im životni vijek nije kratak. Prilikom kupnje takvih aparata se pored tehničkih karakteristika treba obratiti pozornost i na garanciju, koja nam ipak daje neku sigurnost. Perilice za pranje suđa i rublja imaju obično garanciju na pet godina, a usisavači i drugi kućanski aparati na manje godina.

Za aparate za čišćenje i pranje važno je da su energetski učinkoviti. S obzirom da neke od tiha aparata koristimo svaki dan, imperativ je da se njihova energetska potrošnja smanjuje, jer time činimo dobro priroda, ali i smanjujemo račune za struju.

Kad kupujete stroj za pranje rublja ili bilo koji drugi sličan stroj, raspitajte se za uslugu servisiranja. Neki proizvođači ne dozvoljavaju uslugu servisa neovlaštenog servisera, pa time možete izgubiti pravo na garanciju. Budite oprezni pri kupnji svih uređaja za vaše kućanstvo, jer se ti problemi mogu javiti i kod perilice za posuđe ili kod usisavača.

Stroj za pranje posuđa obično je smješten u kuhinji, ali ako zbog nekog razloga to ne može biti tako, te aparat smjestite na drugo mjesto provjerite koliku buku proizvodi. Ako se dogodi da ga morate smjestiti blizu spavaće ili dnevne sobe, stupanj buke je važan, jer može ometati vaše svakodnevne navike, kao što je gledanje TV-a ili čak u krajnosti spavanje.

Kad kupujete usisavač, obratite pozornost na činjenicu kolika mu je snaga, te kako brzo odvaja i čisti. Danas se sve manje koriste usisavači s vrećicama, jer propuštaju mnogo prašine, te su nepraktični zbog zamjena vrećica i sl. Tako da na tržištu imamo usisavače s vakuum filterima s vodom, koji ispuštaju manje prašine, te ne morate brinuti o mijenjanju vrećica.

Bez obzira na vrstu aparata koji kupujete, obratite pozornost na činjenicu da uvijek trebate zadržati račun koji ste dobili uz kupnju, kao i garancijski list. Ako to ne napravite, moguće je da ćete morati iz vlastitog džepa platiti moguće popravke.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe