Najpopularniji aparati za kuhanje

3.5.2017. 11:52:33

Kuhanje može biti pravi užitak, sve što trebate je prstohvat radosti i dobru kuhinjsku opremu. U prvom redu mislimo na ploče za kuhanje jer je bez njih kuhanje nemoguće, roštilj uz pomoć kojeg ćete pripremati meso, ribu i povrće te mikrovalne pećnice u kojima ćete jela pripremiti u svega nekoliko minuta.

image

Proteklih desetljeća mikrovalne su postale sastavni dio i naših kuhinja. Užurbani dnevni ritam i dugo radno vrijeme, otežavaju organizaciju čak i najvećima zaljubljenicima u kuhanje. Mikrovalna će vam poslužiti ne samo kod kuhanja i podgrijavanja, u njoj možete smrznute namirnice brzo i jednostavno odmrznuti, a mikrovalnom možete zamijeniti i primjerice, kuhalo za vodu. Razmislite za što bi je sve htjeli koristiti pa se time vodite kod odabira. Modela je gotovo jednako puno koliko i različitih tehničkih karakteristika, sigurni smo da ćete pronaći onaj koji vam odgovara.

Bez obzira na mikrovalne pećnice, u kuhinji ipak najviše i najčešće koristimo ploču za kuhanje. Pored plinskih ploča za kuhanje, imamo električne ploče, staklokeramičke i indukcijske ploče za kuhanje. Iako možda nisu popularne kao staklokeramičke ploče, indukcijske ploče za kuhanje su odličan uređaj za imati. Troše znatno manje energije za rad, gase se automatski kada nema posude ne njima, izrazito se brzo i jako zagriju pa je skraćeno vrijeme kuhanja i jednostavne su za održavanje. Važno je da vam napomenemo, ukoliko se odlučite na kupovinu indukcijske ploče za kuhanje morati ćete kupiti i posebno posuđe prikladno za takve ploče.

Ploče za kuhanje mogu se razlikovati i po broju kuhališta. Najčešća je izvedba sa četiri kola, ali staklokeramičke i indukcijske ploče nerijetko dolaze sa pet ili više mjesta za kuhanje. Takvim pločama najčešće se upravlja senzorima, odnosno na dodir prsta, za razliku od plinskih ili električnih kojima se upravlja uz pomoć gumba.

Osim ploča za kuhanje, za pripremu hrane često koristimo, ili bismo barem htjeli koristiti, i roštilj. Roštilje danas možete kupiti u najrazličitijim veličinama i oblicima, a razlikuju se i po načinu rada. Plinske roštilje možete spojiti na plinsku instalaciju u kući ili mogu biti prijenosni pa su praktični za boravke u prirodi i kampiranje. Možete izabrati i električni roštilj, oni su obično manji pa ih je potpuno sigurno i jednostavno koristiti u kuhinji ili na terasi.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe