Napravimo kupnju dječjeg bicikla jednostavnom

18.12.2014. 1:09:00

Dječji bicikl je nužan dio razvoja djeteta, gdje moramo biti pozorni prije svega na njegovo sigurnost. Dječji bicikl je izvrsno oruđe i vježba za ravnotežu. Za dječje bicikle je naročito važno, da imaju pomoćne kotačiće, koji pomažu djetetu da dobije sigurnost te da lakše savlada samostalnu vožnju.

image

Postoji više tehničkih karakteristika, na koje moramo paziti kod kupovine dječjeg bicikla, jer želimo da bicikl odgovara našem djetetu te mu omogućava što sigurniju i pouzdaniju put do samostalne vožnje. Dječji bicikli dolaze u različitim veličinama, imaju različite zaštite, različitu opremu te druge osobine, o kojima ćemo govoriti u nastavku.

Veličina rame (okvira) je najvažnija karakteristika, koju ima svaki bicikl za djecu. Veličina rame može biti izražena u godinama, tj. za koju dobu je bicikl namijenjen. Veličina može biti izražena i u drugim jedinicama, kao colima ili centimetrima. Svakako prije kupovine provjerite, da li su dječji bicikl i njegova veličina prave veličine za vaše dijete.

Za sve vas, koji volite putovati te želite nositi dječji bicikl sa sobom na putovanja i izlete, provjerite i to, da li se može bicikl rastaviti te kako. Provjerite i da li rastavljeni bicikl može stati u vaš prtljažnik, da ne morati imati dodati prtljažnik za dječji bicikl.

Različiti dječji bicikli se razlikuju i po težini. Kako dječji bicikli nisu namijenjeni za posebne napore i natjecanje, ta karakteristika vas manje zanima. Unatoč tome, zanima nas ta informacija, posebice ako živimo na višem katu, bez dizala ili bez mogućnosti parkiranja bicikla u podrum. Ako prenašamo svaki dan dječji bicikl nekoliko katova visoko, poznat će se svaki dodatni kilogram našega bicikla.

Kod dječjih bicikla za najmanje, najčešće postoji samo jedna brzina. Kod većih bicikla, koji su prikladni za malo veće bicikliste, postoji mogućnost korištenja više brzina. Za optimalnu sigurnost vašeg djeteta, postoji sigurnosna pjena, koja ublažuje udarac u primjeru manjih nezgoda. Za zaštitu odjeće, najbolje je izabrati dječji bicikl sa blatobranima, tako da imate manje odjeće za oprati te manje razloga za ljutnju, kada se vaše dijete odmah po kiši krene voziti biciklom.

Isto kao i kod bicikla za odrasle, tako je isto i kod dječjih bicikla najskuplja biciklistička oprema, tj. oprema za bicikl. Dakle, kupovina oprema i bicikla ovisi samo o vama, manje kvalitetna oprema manje poznatih proizvođača može biti dosta jeftina, dok za kvalitetnu opremu možete platiti malo bogatstvo.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe