Neka vam sigurnost bude na prvom mjestu

18.12.2014. 0:02:00

Sigurnost mora uvijek biti na prvom mjestu i toga se trebaju držati pogotovo oni čiji posao donosi sa sobom određene rizike i zahtjeva maksimalnu opreznost i pozornost. Za obavljanje takvih poslova neizostavna je razna radna oprema – zaštitna oprema.

image

Zaštitna oprema razlikuje se ovisno o profesiji pa smo je na Jeftinije.hr-u smjestili u zasebnu kategoriju i podijelili po vrsti namjene – za zaštitu ruku/nogu, glave i očiju, dišnih puteva... Ako se bavite poslom koji iziskuje neki od ovih oblika zaštite, pogledajte i izaberite što vam treba kako biste postigli maksimalnu sigurnost na radnom mjestu. U zaštitnu opremu spadaju razne maske za disanje, zaštitna odjeća i obuća, rukavice, čizme, naočale i druga primjerena zaštitna odjeća, odnosno oprema. Zaštitna oprema nije potrebna samo u opasnim radnim uvjetima, čak i popravci i radovi na i oko kuće iziskuju primjerenu zaštitu.

Maske su dio zaštitne opreme koju koristimo primjerice u raznim poljoprivrednim radovima. Kada treba prskati vinograd, voćnjak ili vrt maska je neizostavan dio opreme kojom ćete se zaštiti od udisanja prašine i opasnih tvari. Postoje različiti tipovi maski, neke su dizajnirane da vas zaštite tek od neugodnih mirisa, a neke su pak primjerene za upotrebu u iznimno opasnim uvjetima. Ovisno o namjeni, sigurni smo da ćete izabrati primjerenu masku.

Zaštitna obuća je također važan dio opreme, između ostalog i u poljoprivredi. U pravim radnim cipelama biti će vam lakše podnijeti napore, kretati se po teško prohodnim terenima, a pri tome ćete biti zaštićeni od svih vanjskih utjecaja.

Kod kupovine zaštitne opreme razmislite prije svega koliko ste izloženi određenim opasnostima i koliko one mogu utjecati na vaše zdravlje. Nemojte štedjeti na kupovini zaštitne opreme, odnosno, pazite da bude visoke kvalitete i da zadovoljava sve sigurnosne standarde. Osim toga, zaštitna oprema vam mora savršeno pristajati po svojoj veličini i po materijalima od kojih je napravljena. Ako niste navikli na rad sa zaštitnom opremom, budite strpljivi i dozvolite neko vrijeme prilagodbe.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe