Neke stvari, kao što su fiksni telefoni, su još uvijek potrebne

18.12.2014. 2:32:00

Da li spadate među one koji koriste samo mobilne telefone? Vjerujete li da su fiksne linije dio povijesti, da više nisu korisne? Da li vam je besmisleno plaćati račune za fiksnu telefonije, ljutite li se kada vas pojedini operateri gotovo prisiljavaju da kupite njihove usluge?

image

Fiksna linije postaje sve manje popularna i puno se manje koristi no prije izuma mobitela. Međutim, u nekim područjima još uvijek dominiraju fiksne linije ili se barem još uvijek ne poznaju dobre alternative. U tvrtkama je još uvijek vrlo bitna jer omogućava povezivanje i rad faksa. Faks je i dalje jedna od usluga koju mobilna telefonija ne pruža i glavni je razlog zašto fiksna telefonija nije izumrla.

Faks uređaje možete koristiti kod kuće. Ponekad je faks neophodan, posebno u slučajevima kada želimo nešto poslati u tom trenutku. Ako vam prijeti isključivanje struje ili neke druge usluge zbog pogreške u evidenciji istih, svoj dokaz možete lako faksirati i na taj način spriječiti isključivanje. U slučaju da faks nemate kod kuće možete se obratiti u najbližu poštu gdje će te platiti naknadu za ovu uslugu.

Neki još uvijek vrlo rado koriste fiksnu telefoniju. Nekima su fiksne mreže mnogo jeftinije, drugima, pogotovo starijima, mobilni telefoni su nepoznanica i zato su zadržali svoje fiksne linije.

Fiksne mreže mogu biti vrlo povoljne. Većina unutar različitih paketa nude telefone besplatno ako se odlučite za Internet i kablovsku TV. U tom slučaju nemate ništa za izgubiti ako si uzmete telefon, možete ga koristiti u slučaju da zovete nekoga tko ima istog operatera jer se u većini slučajeva takvi pozivi ne naplaćuju.

Kada odabirete fiksnu mrežu možete birati među raznim fiksnim telefonima. Odlučite li se za bežični telefon možete se služiti s njim gotovo kao s mobitelom. Mana mu je što ima ograničeno područje signala. Kada kupujete bežični telefon provjerite trajanje baterije u stanju čekanja i tijekom razgovora. Također je praktično imati i opciju lociranja, kada pritisnete tipku na bazi da vam se oglasi telefon kako bi ga lakše pronašli.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe